Küçükbaş kurbanlık hayvanlar yüzde 30 ucuz

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında küçükbaş hayvanların, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 ucuz olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşilkaynak Mahallesi'ndeki hayvan pazarını ziyaret eden İhsan Akın, Kurban Bayramı için pazara getirilen küçükbaş hayvanların geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 oranında düşük fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi.

Fiyatlardaki ucuzluğun, kurban kesmeyi planlayan insanlar için avantaj oluşturduğunu dile getiren Akın, ?Küçükbaş kurbanlık hayvanlar, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 daha ucuza satışa sunuldu. Bu anlamda fazla parası olmayıp geçen yıl kurban kesemeyenlerde fiyat düşüklüğü nedeni ile bu yıl kurban kesebilme imkanına sahip. Bu sene canlı ağırlık kilogram fiyatı 8.5 TL ile 9.5 TL arasındadır. En düşük koyun-keçi 300 TL'den, en yüksek ise 750 TL'den satışa sunuldu.? Geçen yıl fiyatlar 400 ila 900 TL arasında değişiyordu.

İhsan Akın, bayram öncesi kurbanlık hayvan sevkiyatının önemli olduğunu, satışa sunulan kurbanlıkların mutlaka sevk ve sağlık raporu ile kulak küpesi olması gerektiğini vurguladı. İlgili kurum ile kolluk kuvvetlerine önemli görevler düştüğünü ifade eden Akın, özenli denetim uygulamasının hem üretici hem tüketici için ciddiyetle yapılmasını istedi.

Kurbanlık satanların, satışların azlığından şikayet ettiğini anlatan Akın, Kurban Bayramı'na iki gün kala satışların artacağını kaydetti. Akın, kurbanlık alan ve satanları hırsızlık, sahte para, karşılıksız çek ve senet gibi dolandırıcılıklara karşı uyardı. Akın, şunları söyledi: ?Hırsızlık, sahte para, karşılıksız çek ve senet gibi evraklara dikkat etmesi, peşin para alması, dikkatli kontrollü alıp satmaları gerekmektedir. Aksi halde yıllardır verilen emeğin karşılığının bir anda yok olup gitmesi söz konusu olacaktır. Bu çerçevede hayvan satıcılarını dikkatli olmaya davet ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber