Ardahan Kurban Pazarı'nda hareketlilik yaşanıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Ardahan Kurban Pazarı'nda hareketlilik yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli canlı hayvan pazarlarından biri olan Ardahan Kurban Pazarı kurbanlık satın almak isteyenlerle doldu. Alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşandığı pazarda, 1 tonluk tosun 7 bin liraya satılıyor. Büyükbaş kurbanlıklar bin 500 ile 7 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurban fiyatları ise 300 ile 600 lira arasında alıcı buluyor.

Kurban satan vatandaşlar, hayvan pazarındaki hareketliliğe rağmen satışların beklenenin altında olduğunu ifade ederek, kurbanlık satamadıklarını dile getirdi. Geçen yıla göre fiyatların düşük olduğunu belirten vatandaşlar, fiyatlar yarı yarıya düştüğü halde istenildiği kadar kurban satışı olamadığını, geçen yıl 3 bin liraya satılan kurbanın fiyatının bu yıl bin liraya kadar düştüğünü kaydetti.

Artan saman fiyatlarına da dikkat çeken vatandaşlar, 950 liraya kadar çıkan samanın tonunun maliyeti arttırdığını, maliyetler artınca hayvan bakımının zorlaştığını belirtti. Diyarbakır´dan gelen saman satıcıları ise saman fiyatlarının 700 ila 950 liraya satıldığını belirterek, kuraklık nedeniyle fiyatların bu seviyeye geldiğini ifade etti. Piyasa saman bulunmadığını Ardahanlıların Diyarbakır'dan gelen samanı almak zorunda kaldıklarını anlatan satıcılar, fiyatları piyasaya göre sattıklarını anlattı. Samancılar, ucuzlayan hayvan fiyatları dolayısıyla vatandaşın elindeki hayvanı satmayıp beslemek zorunda kaldığını vurgulayarak, günde 10 ton saman sattıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber