Çocuk Kulübü üyeleri tatbikat ile deprem konusunda bilgilendirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıpark Çocuk Kulübü ve Kızılay tarafından 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla, deprem bilgilendirilmesi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren çocuk kulüpleri, üyelerini birçok konuda bilinçlendirmeye devam ediyor. Batıpark Çocuk Kulübü de üyelerini deprem konusunda bilinçlendirmek için Kızılay uzmanlarıyla bir etkinlik düzenleyen Batıpark Çocuk Kulübü, hem bilgilendirdi hem de tatbikat ile pratik bilgiler verdi.

Türk Kızılayı'nı anlatan çizgi film ile başlayan programda Kızılay uzmanları Şahin Erdem, Ercan Geneci, Emre İlker Cece, Türk Kızılayı'nın sadece afetlerde ve savaşlarda değil her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yanında olduğunu söyleyerek, kurumun çalışmalarını anlattı. Büyük ilgi gören bilgilendirme çizgi filmi bol alkış aldı. Türk Kızılayı tarafından çocuklara ücretsiz kitaplar dağıtıldı.

Bilgilendirme sonrasında uygulamalara geçen yetkililer, 'yere yatma, korunaklı bir bölmenin altına girme veya deprem anında vücut koruma hareketlerini' uygulamalı olarak gösterdi. Tatbikatta depremde kullanılması gereken araç ve gereçleri tanıtan uzmanlar, öğrencilere herhangi bir yangın veya deprem anında, özellikle toplu yaşam alanı olan okullarda, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için öncelikle sakin olunması gerektiğini vurguladı. Ardından Türk Kızılayı yetkilileri gözetiminde deprem tatbikatı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber