Vali Aydın: Veysel Karani etkinlikleri uluslararası olacak

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Gelecek yıl Veysel Karani Hazretleri'ni anma etkinliklerinin uluslararası düzeyde kutlanmasını hedefledik." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykan ilçesi ile bağlı Ziyaret beldesinde incelemelerde bulunan Vali Aydın, Baykan Kaymakamı Ali Karakaya, Belediye Başkanı Ali Erol, Ziyaret Belde Belediye Başkanı Servet Gülmez'i makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyaret beldesinin, inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aydın, "Anne sevgisinin sembolü Veysel Karani Hazretleri'ni tüm dünyaya duyurmamız gerekir. Bu anlamda gelecek yıl Veysel Karani Hazretleri'ni anma etkinliklerinin uluslararası düzeyde kutlanmasını hedefledik. Büyük bir turist akınına sahne olan beldemize altyapı ve konaklama gibi önemli hizmetler yapılmıştır. Ancak bunları daha da artırmamız gerekir. Öte yandan, belediye başkanlarımız tarafından dile getirilen su sorunu çözümü noktasında başlatılan projelerin tamamlanması ve bu sorunun ortadan kaldırılması için valilik olarak her türlü desteği vereceğiz. TOKİ tarafından Ziyaret beldesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için vatandaşlarımın mağdur edilmemesi yönünde TOKİ yetkilileri ile tekrar konuyu masaya yatıracağız." diye ifade etti.

"YATIRIMCIYA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK"

Beldedeki Alamtaş Madencilik firması tarafından yaptırılan tuğla fabrikasında da incelemelerde bulunan Aydın, firma temsilcisi Hamdi Usanmaz'dan fabrika hakkında bilgi aldı.

Yatırıma büyük önem verdiklerini vurgulayan Aydın, "İlimiz sınırları içinde yatırımcıya her türlü destek verilecek. Fabrika yetkililerinden aldığım bilgiye göre, ilk etepta 120 kişi burada istihdam edilecek, işsizliğin azaltılması açısından önemli bir istihdam kaynağı. Ancak fabrikada bazı bürokratik aksaklıkların yaşandığını öğrendim. Bunların en kısa sürede çözülmesi yönünde ilgili arkadaşlarıma talimat verdim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber