İşte, MEB'in okul web siteleri için aldığı yeni kararlar!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAYINLARIN HESABINI OKUL MÜDÜRLERİ VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim sektöründeki baş döndürücü gelişmeye paralel olarak okullara ADSL hattı bağlarken, bir yandan da ilk ve orta dereceli okulları yayınlar konusunda uyardı.

MEB, okulların kendi imkanları çerçevesinde oluşturdukları okul sitelerinin yayınları konusunda tedbir almaya başladı. MEB'e bağlı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Doç. Dr. Nizami Aktürk, tüm okul müdürlerine yaptığı tebliğle okul sitelerinin yayınları konusunda bir dizi kararlar alarak okul müdürlerini uyardı. Genel Müdür Aktürk iletişimdeki değişime paralel olarak bilgiye ulaşmanın, bilgiyi kullanmanın ve yaymak için sağlayacak her türlü araç kullanılmasının zorunluluğuna işaret ederken, yayınlarda uyulması gereken kanuni düzenlemeleri de okul müdürlerine hatırlattı. İletişim sektöründeki gelişime ve bakanlığın bu yöndeki çalışmalarına paralel olarak, okulların kendi web sayfaları oluşturulmasında merkezle uyumlu halinde yapılması gerektiğini dile getiren Aktürk, okul-web sayfalarının yapılmasından ve yayının takip edilmesi ve güncellenmesi için her okulun Web-Yayın Ekibi'nin oluşturularak, kurulmasını istedi. Tüm yayınlardan tamemen Okul müdürlerinin sorumlu tutulacağını belirten Aktürk, oluşturulacak yayın ekibinin ise Müdür Yardımcısı, Bilgisiyar Öğretmeni veya formatör öğretmen, bir edebiyat öğretmeni, bir yabancı dil öğretmeni varsa haberleşme kolundan sorumlu öğretmenden oluşturması gerektiğini belirtti.

Sitede dikkat edilecek bilgiler:

- Sitede yayınlanacak bilgiler, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve genel ahlak kurallarına uygun olacak.

- T.C. Anayasası'nın 14. maddesinde yer alan "Anayasa'da yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk

Devleti'nin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini veya sosyal bir sınıfın diğer sosyal sınıflar üzerine egemenliğini sağlamak veya dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzenini kurmak amacıyla kullanamazlar" ilkesine aykırı yayın olmayacak.

- Site kapsamında Türkçe'nin düzgün kullanımı sağlanacak.

- Siteler bireyselleştirilemeyecek.

- Sitelerin içerikleri sürekli güncellenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber