Çelebibağılılar, belediyenin kapatılması istemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükşehir Yasa Tasarısı sonrası kapatılması beklenen Erciş ilçesine Çelebibağı beldesinde gayriresmi referandum düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 21:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belde halkı, belediyelerinin kapatılmasına 'hayır' dedi.

Bugün gerçekleşen referandumda Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağı Beldesi halkı da oy kullandı. CHP Erciş İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen gayriresmi referanduma belde halkı büyük ilgi gösterdi. 7 bin 103 seçmeni bulunan beldede 4 bin 551 kişi sandık başına gitti. Çelebibağı Belediyesi bahçesinde saat 10:00 başlayan oy verme işlemi, saat 17:00'da sona erdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte oy tasnifine geçildi. 4 bin 484 kişi ?Hayır belediyem kapatılmasın' derken, 67 kişi ise ?Evet belediyem kapatılsın' yönünde oy kullandı.

CHP Erciş ilçe Başkanı Cafer Uslubaş, yaptığı açıklamada, hükümetin uygulamaya koymak istediği ?Büyükşehir Yasası' içinde belde belediyelerinin de kapatılmasının söz konusu olduğunu belirterek, ?Çıkartılacak olan bu yasa yanlış ve haksız bir uygulama olduğu için beldemizde de Genel merkezimizin talimatı doğrultusunda referandum yapıyoruz. Halkımız gerçekten bu konuda duyarlılığını gösterdi? ifadesinde bulundu.

Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser ise, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, halka sorulmadan bu yasaların hazırlandığını ifade ederek, ?Bu halk gerçekten Büyükşehir mi olmak istiyor yoksa aynen böylemi kalmak istiyor. Bu halka sorulmamış. Yerel yöneticilere sorulmamış, muhtarlara sorulmamış. Halka sorulmadan yapılan bir şeydir. Ankara'da masa üstünde hangisi işlerine geliyorsa o yasayı geçiriyorlar. Halkın kaderiyle oynanılıyor. Kabul etmediğimizi bunun temel insan hak ve özgürlüklerine uymadığını düşünüyoruz. En iyi yönetim yerelden ve yerinde yönetimdir? şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, belde belediyelerinin kesinlikle kapatılmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber