Kredi Kartları Yasa Taslağı'na tepkiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, BDDK tarafından hazırlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasa Taslağı'nın olumlu ancak eksik olduğunu belirterek, "Yüzde 7.4'e ulaşan batık krediler, 7.4 şiddetinde deprem demektir. Faizlere çeki düzen gelmedikçe mağdurlara ödeme kolaylığı sağlanmadıkça bu depremin yaraları sarılmaz" dedi.

Aygün yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı sorununun gerçek nedeninin yüksek faizler olduğunu kaydederek, "Polis, asker, gazi, şehit çocuğu, işçi, memur, milletvekili, öğretmenin icra kıskacından kurtarılmalıdır" ifadesini kullandı. Aygün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gelin en azından kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve tüketici kredisi alarak borcunu taksitlerle ödemek isteyen tüketiciye bir imkan tanıyalım. Bu da son olsun. Bir daha bu defter açılmasın. Korkarım bu yasa taslağı yaralara merhem olmayacak. Çünkü kredi kartlarında yaşanan sorunların yüzde 80'ini yüksek faiz, yüzde 20'sini ise değir konular oluşturuyor. Faize ve birikmiş borçlara bir çare bulunmadıkça, yasanın çıkmasından hemen sonra yine kredi kartları mağdurlarının dramlarını okumaya devam ederiz. Önerimiz şudur. Tüketici kredilerine uygulanan faiz oranları, eşit ya da yüzde birkaç puan fazlasıyla kredi kartlarına da uygulansın. Bu olmazsa devlet borçlanma faizleri baz alınsın. Bu faizlerin örneğin yüzde 30 fazlası uygulansın. Faizler bu oranı geçmesin. Başbakana ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e sesleniyorum. Gelin, kara listeye ak sayfa açalım. 16 bankayı, 800 bin kart mağduruna tercih etmeyelim. Halkımızı rahatlatalım. Bankalar da bu düzenlemeye destek versin. Sorunlu krediler de bu yolla tahsil edilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber