Mardin Valisi Ayvaz

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bayramların, milletin manevi değerlerinin ve tarihinin engin derinliklerinden gelen, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örnekleri olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ayvaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik ve beraberliğin en büyük güvencesinin, milleti bir arada tutan milli ve manevi değerler olduğunu kaydetti.

Ayvaz, mesajında şunlara yer verdi:

"Bayramlar, milletin manevi değerlerinin ve tarihinin engin derinliklerinden gelen, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örnekleridir. Dini bayramlarımız, halkımızın birlik ve beraberliğini sağlayan, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı günlerdir. Bunun yanında sevgi, saygı ortamı yaratan, küskünlerin barıştığı, komşuların, akrabaların kucaklaştığı, hastaların, yaşlıların daha çok hatırlandığı, çocukların sevindirildiği bu anlar, ülkemizin her yanında geleneklerimizle birlikte kutladığımız çok özel ve anlamlı günlerdir. Bu nedenle gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için, daha çok çaba göstermeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımızda sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber