Yokuşa karşı bisikletine motor taktırdı

Kasım Sakallı - Zonguldak'ta her gün iş yerine bisikletle giden bir kişi, engebeli arazi nedeniyle pedal çevirmekten yorulunca bisikletine sanayide motor taktırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozlu beldesindeki bir çay ocağında çalışan Levent Akgök (26), evinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki iş yerine her gün bisikletle giderken, kentin coğrafi yapısı gereği rampaları çıkmakta zorlanınca, tek silindirli bir motor ile aksesuarlarını satın aldı.

Oto sanayine giderek egzoz ustası Kadir Doğan'a satın aldığı motoru bisikletine monte ettiren Akgök, yaklaşık 500 lira masraf yaparak "motorlu bisiklet" sahibi oldu.

-Levent Akgök-

Levent Akgök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün sabah işe giderken güzergahındaki rampalar nedeniyle bisikletiyle ulaşımda zorlandığını söyledi.

Motosiklet satın alması durumunda sürücü belgesi gerektiğinden, bisikletine küçük bir motor taktırmayı tercih ettiğini aktaran Akgök, şunları kaydetti:

"Bisiklete taktırdığım motor benzinle çalışıyor. Yaklaşık 2 litrelik bir yakıt deposu var. Rampaları rahatlıkla çıkabilen motorlu bisiklet, 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. İstersem pedal çevirerek de bisikletimi kullanabiliyorum. Kentte neredeyse düz alan yok. Her yer dağlık ve engebeli. Bu nedenle rampa çıkmak, bisiklet kullanıcıları için çok zor ve yorucu. Bu sorunu bisikletime monte ettirdiğim motorla çözdüm. Artık düz alanlarda pedal çevirerek, rampalarda motoru çalıştırarak rahatlıkla ulaşımımı sağlıyorum."

-Montajı yapan usta-

Egzoz ustası Kadir Doğan da ilk kez bisiklete motor monte ettiğini, verimli çalıştığını görünce de şaşırdığını ifade ederek, "Rampalarda bile motor sorunsuz çalışıyor. Akgök'ün bisikletini gören bazı kişilerden de benzer talepler aldım. Birkaç bisiklete daha motor takacağım" dedi.

Bu arada Levent Akgök'ün bisikletiyle deneme sürüşleri yaparken park halindeki bir araca çarparak düşmesi kamera görüntülerine yansıdı. Akgök, kazadan küçük sıyrıklarla kurtuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber