Şaşkın hırsızlar

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, bir inşaat firmasının binasına giren şaşkın hırsızlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziemir Albay Karaoğlanoğlu sokakta bir inşaat şirketine gece saat 03: 10 sularında arka taraftaki balkondan giren iki hırsız, önce yanlarında getirdikleri levye, bıçak ve demir kesmede kullanılan aletleri getirdi. Hırsızlar daha sonra içeride biri olup olmadığını kontrol etti.

Elinde bıçakla odaları dolaşan ve binada başka birinin olmadığını anlayan hırsızlar planlarını uygulamaya başladı. Kasanın yerini elleriyle koymuş gibi bulan hırsızlar, içeride yanan ışığın yerlerini ifşa etmesinden korkarak ışığı söndürmeye çalıştı. İki hırsız, 5 santim çelikten yapılmış kasayı iki farklı yerinden delerek kasa içindeki 40 bin lira nakit, 150 bin liralık çek ve senet ve 60 yaprak yazılmamış çek karnesini aldı.

Kameralar tarafından görüntülendiğinden habersiz hırsızlar,

paspas sapıyla ışığı söndürmeye çalıştı. Hırsızlar, bu yöntem işe yaramayınca birbirlerinin üstüne çıkarak ışığı söndürmeye çalıştılar. Hırsızlar daha sonra para ve çekleri alıp kaçtılar.

KASAYI NASIL DELDİLER ANLAYAMADIK

Adkar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kar (33), yaşadıkları olayın şokunu üstlerinden atamadıklarını, olayın ardından bir hafta geçmesine rağmen hırsızların bulunamadığını söyledi. Olayın geçen hafta meydana geldiğini anlatan Kar, şöyle konuştu: "Balkon camından içeri girip kasayı patlatmışlar. Bunu yapabilecek sayılı insan var Türkiye'de. Çünkü bu tür kasaları açmak kolay değil. Gördüğünüz gibi çelik bir kasa ama nasıl becerdilerse iki yerden delerek kasayı soymuşlar. Biz tabii bir mağduriyet yaşıyoruz. Umudumuz emniyet birimlerinin bir an önce zanlıları bulmasıdır."

Hırsızların, İstanbul ve Adapazarı'nda çeklerle ilgili işlemler yaptırmaya başladığını ve bunu takip ettiklerini belirten Kar, şunları söyledi: "Adapazarında bir firmaya 37 bin liralık çek imzalamışlar. Biz bunları takip ettiriyoruz. Fakat emniyet güçleri hırsızları hala bulamadı. Adamların elinde 60 yaprak çek var. Bu bizim için önem arz eden bir durum. Daha büyük sıkıntılar yaşamak istemiyoruz."

Emniyet birimlerine titiz çalışma konusunda ricada bulunduklarını belirten Kar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zanlıların numaraları belli. Burada soygun esnasında da telefonla konuşuyorlar. Telefon görüşmelerinden bu adamlar takip edilebilir. Bu tür bir çalışmayla adamlar yakalanabilir. Fakat telefon takibiyle çalışmada biraz zahmetli bir iş. Bu nedenle iş uzuyor. Biz de mağdur olmaya devam ediyoruz." - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber