Yunus Emre'nin felsefesi dünyaya açılacak

Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve Yunus Emre şiirlerine dayanan Türkiye'nin ilk oratoryosu olan Yunus Emre Oratoryosu dünyaya açılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu bağlamda, ABD'de düzenlenecek konser ile 100 kişilik koro Yunus Emre'nin şiirlerini Türkçe seslendirecek.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'de düzenlenecek program hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre de unutulmuyor. Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve Yunus Emre şiirlerine dayanan Türkiye'nin ilk oratoryosu olan Yunus Emre Oratoryosu'nun tanıtımı için Eskişehir Valiliği tarafından çalışma başlatıldı. 2013 yaz mevsimi başında Eskişehir'den başlayarak Türkiye'nin değişik illerinde icra edilmesi için TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, Distinguished Concert International Newyork Firma Yetkilisi Jonathan Griffith, Distinguished Concert International New York Firma Yetkilisi İris Derke, TÜRKSOY Basın Yayın ve Enformasyon Uzmanı Salim Ezer'den oluşan heyet Vali Dr. Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret etti.

Toplantıda, Yunus Emre felsefesinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenecek programlar ele alındı. Bu bağlamda, ABD'li 100 kişilik bir koronun sahne alacağı ve Grammy ödüllü bir sanatçının da Yunus Emre'nin bir şiirini seslendireceği Yunus Emre Oratoryosu'nun gerek Eskişehir'in gerekse Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber