'Ne olur kızımın adını bir okulda yaşatın'

Van'ın Erciş ilçesindeki depremde, düğünlerine 12 gün kala hayatını kaybeden öğretmen çiftten Güldane Köse Erdal'ın annesi 59 yaşındaki Fahriye Köse, "Kızımın adını yaşatmak için ne olur bir okula adı verilsin." diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baba Bünyamin Köse ise Başbakan'ın sözüne rağmen bugüne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'nun maaş bağlamadığını söyledi.

23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ümit Erdal (30) ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Güldane Köse Erdal (28), geçtiğimiz yaz nikah kıydırdı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Erciş'e tayin olduktan sonra düğün hazırlıklarına başlayan çift, düğün günü olarak 3 Kasım Perşembe gününü belirledi, davetiye bastırdı. Ancak öğretmen çift, Erciş'teki 7.2'lik depremde evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin ayırdığı çiftlerden Ümit Erdal'ın cenazesi Aydın'da defnedilirken, eşi Güldane Köse Erdal'ın cenazesi Adana'da toprağa verildi.

Kızlarının ölümünün üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen annesi Fahriye ile Baba Bünyamin Köse, evlat acısını her an yaşıyor. Baba Bünyamin Köse, maaş bağlama konusunda resmi bir bildirim yapılmadığını belirterek, "Öğrendiğimize göre bizim maaş talebimizi reddetmiş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK). Reddetme gerekçesi de Kaymakamlıktan aldığımız "Muhtaç değildir" belgesi. Muhtaçlık sınırları kriterleri nedir bilmiyorum, ama Başbakanımız, depremden sonra verdiği beyanatta, bütün öğretmen ailelerine maaş bağlanacağını söylemişti. Bu konuda biz muzdaripiz bir yıldır." diye konuştu. Sırdaşını, arkadaşını kaybettiğini anlatırken gözyaşlarına boğulan anne Fahriye Köse'nin ise bir isteği var. "Kızımın adı ne olur bir okulda yaşatılsın." diyor. Anne Köse şunları söylüyor: "Bir yıl oldu, kuzumu kaybettim, acısını hiç unutamıyoruz. Ben sadece yavrumu yaşatmak için bir okula adının verilmesini istiyorum."

Kızının ölüm haberini bir arkadaşının telefonu ile öğrendiğini dile getiren anne Köse, şöyle devam etti: "Çocuğum çok hayırseverdi. Ben onun hayrını devam ettirmek istiyorum. Bu sebeple maaş bağlanmasını istiyorum. Yemişim, içmişim gezmişim benim için önemli değil. Onun anısına bir şeyler yapmak istiyorum, böyle mutlu olacağım. Rica ediyorum 3 şehit öğretmen için okul bulamadılar mı?"

Kızının 6 yıl hep Doğu'da görev yaptığını hatırlatan Fahriye Köse, çok başarılı bir öğretmen olduğunu, gelinliğini hala dolapta sakladığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber