Hayvan pazarında pazarlıklar kızıştı

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala hayvan pazarında hareketlilik arttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazarda satıcılar ile kurbanlık almaya gelen vatandaşlar arasında çok sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Hayvan satıcıları fiyatların ucuz olduğunu savunurken, alıcılar da fiyatların pahalı olduğundan dert yanıyor.

Merzifon Belediyesi Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvanlar 500 ile bin 200, büyük baş hayvanlar ise kilosuna göre 3 bin ile 13 bin lira arasında alıcı buluyor. Merzifon Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik, pazarda hareketliliğin sürdüğünü belirterek, "Ancak üreticiler kazanç sağlayamıyor. Üretici arpa ve buğday da olduğu gibi kurbanda da umduğunu bulamadı. Bir torba yemin 50 lira olduğu Türkiye'de üretici kurbanlıkta istediği fiyatı yakalayamadı. Üreticinin yüzü zor gülecek gibi görünüyor.? dedi.

Merzifon'a bağlı Akören köyünden getirdiği büyükbaş hayvanları satışa sunan Muhsin Güler ise kurbanlık fiyatların çok makul olduğunu vurguladı. Güler, "Kurban fiyatlarının bu şekilde olması kurban kesecek vatandaşlar açısından çok avantajlı. Kurban kesecek vatandaşlarımıza biran önce kurbanlıklarını almalarını tavsiye ediyorum. Bu fiyatlara hayvan beslemek mümkün değil, önümüzdeki yıl bu fiyatlara kurbanlıkların alınacağını ben kesinlikle zannetmiyorum. Çünkü hayvancılığımız gün gün gittikçe zarar eder duruma geldi ve bu nedenle hayvan sayısı düşmektedir.? dedi.

Pazara 20 adet büyükbaş hayvan getirdiğini fakat 5 tanesini satabildiğini belirten Güler, ?Kurban kesecek vatandaşlar Arefe gününü bekliyor. Ancak hayvan kalmadığı zaman ucuza kesmek isteyen vatandaşlar daha yüksek fiyata kurban kesecekler. Bu sebeple kurban kesecek insanların bir an önce gelip, hayvanları alması kendileri açısından daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Merzifon Belediyesi Hayvan Pazarı'nda güvenlik ekipleri, alıcı ve satıcıları, olası hırsızlık ve sahte paraya karşı uyarırken, Maliye ekipleri de denetimler artırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber