TÜDEF, zamları tencere, tava ve mumla protesto etti

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) tarafından Bursa'da düzenlenen etkinlik ile son zamanlarda yapılan zamlar protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Caddesi'nde düzenlenen protesto eylemi ile akaryakıt zammını protesto için araçlara siyah kurdele takan TÜDEF mensupları, elektrik zammına ise mum yakarak tepki gösterdi. Doğalgaz zamları için boş tencere, tava ile zamları protesto eden TÜDEF üyeleri, ardından kırmızı ışıkta ise araçların farlarına siyah kurdela bağladı.

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaptığı açıklamada, tüketicinin, yapılan zamların şokunu atlatmadan artçılarının gelmeye başladığını belirtti. Bu zamların artçılarının kış boyunca devam edeceğine dikkat çeken Yılmaz, "2012 yılında yeni zam oranı ile birlikte yüzde 30'a yakın doğalgaz zammı, yüzde 20'nin üzerinde elektrik zammı ve son 15 günde ise kurşunsuz benzine ise 3 kez zam yapıldı." dedi.

Açıklanan zamların faturasının, henüz tüketiciye yansımadığının altını çizen TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, "Bugünkü tepkimiz bir başlangıçtır. Kış faturaları gelmeye başladığı zaman tüketicinin tepkisi artarak devam edecektir." diye ifade etti.

TÜDEF'in, bu zamlar nedeniyle tencere tavalarla meydanlara indiğini anlatan Genel Başkanı Yılmaz, "Bu nedenle araçlara kurdela bağlıyoruz. Bu nedenle elektrik zammı için mum yakıyoruz. Ayrıca, bu zamların iptali ve yürürlüğünün durdurulması için üye derneklerimiz Danıştay'a da dava açtı." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tencere, tava mum ve siyah kurdelalarla protestolarını devam ettiren TÜDEF üyeleri, kırmızı ışıkta duran araçlara siyah kurdela bağladı. Bazı sürücüler de çaldıkları kornalarla eyleme destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber