Eğitim-Bir-Sen Kırşehir şubesinden eğitime destek

4+4+4 eğitim sisteminin uygulamaya geçilmesinin ardından seçmeli derslerle ilgili materyal desteği sunan Eğitim-Bir-Sen Kırşehir şubesi, Kırşehir'de Kuran-ı Kerim Okuma dersini seçen öğrencilerimize ücretsiz Elif-Ba cüzü dağıtıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışmayla ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube başkanı Ali Rıza Aka: ?Yeni eğitim sistemindeki anlayışla, kademeli eğitim, din eğitimi seçeneklerinin artırılması, seçimlik dersler aracılığıyla bireylere daha fazla seçme hakkının tanınması gibi birçok alanı kapsayan ve milletin taleplerini karşılayan reformlar gerçekleşmiştir. Bu milletin taleplerine kulak vermektir. Milletin değerleriyle barışmaktır. Daha özgür bir eğitim anlayışıdır. Bu yeni sistemin temelini Eğitim-Bir- Sen 18. Milli Eğitim Şurasında atmıştır? dedi.

Yeni eğitim sisteminin milletin beklentilerine cevap vereceğini söyleyen Aka, şöyle devam etti:

?Bizler, öğrencilerin seçmiş oldukları dersle ilgili onlara kolaylık sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda öğrencileri teşvik amacıyla il genelinde Kuran-ı Kerim dersini seçen öğrencilere Elif-Ba cüzü dağıtmaya başladık. Şu ana kadar bin 937 adet Elif-Ba cüzünün dağıtımını gerçekleştirdik. Gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz.?

Aka, Eğitim-Bir-Sen'in çalışma prensibi hakkında kısa bilgiler vererek, ?Eğitim-Bir-Sen her zaman çözümün parçası olmuştur. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı sendikacılık yapıyoruz. Eğitime katkımız sadece öğretmenlerle sınırlı kalmamaktadır. Öğrencileri de milletimizi de düşünen bir anlayışla sendikacılık yapma gayreti içerisindeyiz. Ücret sendikacılığı ile beraber hizmet sendikacılığı yapmaktayız. Eğitime verdiğimiz destekler sürekli artarak devam ediyor. Bundan sonra da devam edecektir? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber