İstanbul Defterdarlığı, İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilen Baltalimanı Tesisleri'nde 3 trilyon liralık vergi kaçırıldığını tespit etti.

Haber Giriş : 26 Ekim 2003 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Defterdarlığı, İstanbul Üniversitesi'ne tahsis edilen Baltalimanı Tesisleri'nde 3 trilyon liralık vergi kaçırıldığını tespit etti.

Tesisleri işleten üniversite vakfının, vergi muafiyeti kapsamına girdiği için üniversite mensubu olmayan kimselere verdiği hizmetleri üniversite mensuplarına verilmiş gibi gösterdiği tespit edildi. Defterdarlık, vergi kaçağını ortaya çıkarmak amacıyla 2003 Ekim ayından itibaren geriye dönük 3 yıllık inceleme başlattı. Ön raporlara göre kaçaktan doğan vergi borcu cezalarıyla birlikte yaklaşık 3 trilyon lira olarak kayda geçti.

Bu arada İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Maliye Bakanlığı'nın Baltalimanı Tesisleri'nin üniversiteye tahsisini kaldırması kararına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı. Defterdarlık yetkilileri ise bu konuda kendilerine ulaşan bir karar olmadığını söyledi. Yürütmeyi durdurma için başvuranın karşı taraf olduğunu hatırlatan Defterdarlık, 15 günlük süre sonunda eğer kendilerine alındığı ileri sürülen kararın gösterilmemesi halinde mecburi tahliye işlemine başlayacaklarını açıkladı. İstanbul Defterdarlığı, Boğaz kıyısındaki Baltalimanı Sosyal Tesisleri'ni en geç 15 gün içinde boşaltması için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne 14 Ekim 2003 günü tebligatta bulunmuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber