Erdoğan, mermer fabrikasının açılışına katıldı

Van'ın Bostaniçi beldesindeki TOKİ konutlarının anahtar tesliminin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gökçenay Grubu'na ait mermer fabrikasının açılış törenine katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'a depremin yıl dönümü nedeniyle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak mermer fabrikasının açılışına katıldı. Fabrikanın açılışını Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay'la birlikte yapan Başbakan açılışta yaptığı konuşmada, teröre rağmen bölge yapılan yatırımlara dikkat çekti. Bu nedenle büyük bir iş başaran Gökçenay'ı tebrik ettiklerini ve devlet olarak bu tür yatırım yapan işadamlarını yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Gökçenay Grubu adına Yunus Beye çok çok teşekkür ederim. Bu işe biraz daha erken başlamış olsaydı da biz şuan TOKİ olarak burada yaptırdığımız 17 bin konutta buranın ürünlerini kullansaydık. Ama bundan sonraki süreçte ben inanıyorum ki, kentsel dönüşüm değişimde olsun Van Mermer çok iş görecektir. Hatta ben inanıyorum ki ihracata yönelik çok iş görecektir. Yıllar yılı hep biz bu ocaklarımızdan İtalya'ya, Çin'e göndermişiz, oralardan mamul olarak alıp, zarar etmişiz. Ama şimdi buradaki modern teknoloji ile bu çeşitleri çok çok ince konumda, şu an bir numunesi de elimde var. Adeta bir karton kalınlığında kesebiliyor. Bunu yeni evlerimizde inşaatlarımızda kullanacağız. Bu teşebbüsü Van'da gerçekleştirdiği için ben özellikle Yunus beyi kutluyorum. 50 milyonluk bir yatırım. Öz kaynakla yapılması ayrıca çok önemli. Rabbim kazancını arttırsın. İstihdamda 750 kişi. Bu da 750 aile demek. 750 aile burada ekmeğini yiyecek ve bu daha da artacaktır. Yunus Beye grubun bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. kendilerini tebrik ediyorum. Kazancınız bol, yolunuz açık olsun diyorum."

Akşam yemeğini de fabrikada yiyen Başbakan Erdoğan, depremde hayatını kaybedenler için okutulacak olan mevlide katılmak üzere Edremit ilçesine gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber