Hangi parti kaç milletvekili kaybetti?

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şevket Gürsoy'un CHP'den istifası, İbrahim Özdoğan'ın da ANAP'a geçmesi milletvekili transferlerini yeniden hareketlendirdi. Peki hangi parti ne kaç milletvekili kaybetti?

AKP'den istifa edip DYP'ye geçen ve kongre sonrası da 42 gün kaldığı DYP'den ayrılıp bağımsız kalan İbrahim Özdoğan'ın dün katılmasıyla ANAP'ın Meclis'teki sandalye sayısı 18'e çıktı. 3 Kasım seçimlerinden bu yana 38 milletvekili parti değiştirdi.

Bağımsız seçilen Mehmet Ağar (Elazığ), Mehmet Tatar (Şırnak), Sabahattin Cevheri (Şanlıurfa) DYP'ye katılırken, Edip Safter Gaydalı (Bitlis) ile Dursun Akdemir de (Iğdır) ANAP'a geçti. 33 vekil de partilerinden istifa ederek çeşitli partilere geçti. Bağımsız seçilen Ülkü Güney (Bayburt) ile Süleyman Bölünmez ise (Mardin) bağımsız kalan milletvekilleri oldular.

En büyük fire CHP'de

CHP'den 20 milletvekili istifa etti. Kasım seçimlerinde 177 milletvekiliyle Meclis'e giren CHP'nin sandalye sayısı da 157'ye düştü. CHP'den ayrılan 4 vekil AKP'ye, 6 vekil ANAP'a, 4 vekil de SHP'ye geçti. 4 vekil bağımsız kalmayı tercih ederken. Yaşar Nuri Öztürk de parti kurdu. İstanbul Milletvekili Kemal Derviş de BM Kalkınma Programı Başkanlığı'na seçilmesi nedeniyle istifa etti. CHP'den istifa eden vekiller şöyle: Nezir Nasıroğlu, Cemal Kaya, Necdet Budak, Atilla Başoğlu. Muharrem Doğan, Muhsin Koçyiğit, Selami Yiğit, Turan Tüysüz, Züheyir Amber, Hüseyin Güler, Ahmet Güryüz Ketenci, Hakkı Akalın, Ersoy Bulut, Mustafa Sayar, Zülfü Livaneli, Muharrem Eskiyapan, Memduh Hacıoğlu ve Şevket Gürsoy.

AKP'den 13 vekil ayrıldı

13 milletvekili de iktidar partisi AKP'den istifa etti, 6 vekil ise AKP'ye girdi. AKP, bağımsız seçilen Sabahattin Cevheri ve Mustafa Zeydan ile CHP'den Nezir Nasıroğlu, Cemal Kaya, Necdet Budak ve Atilla Başoğlu'nu parti saflarına kattı. AKP'den istifa eden milletvekillerden sadece Mehmet Aslan DYP'ye geçti, diğerleri ise ANAP'a geçti. AKP'nin yanı sıra kabineden de istifa eden Erkan Mumcu ANAP Genel Başkanı oldu, diğerleri de ağırlıklı olarak Anavatan Partisi'ni seçti. AKP'den istifa edenlerin vekillerin isimleri ise şöyle: Mehmet Eraslan, Erkan Mumcu, Süleyman Sarıbaş, Mehmet Erdemir, Mehmet Sait Armağan, Ömer Abuşoğlu, Serpil Yıldız, Miraç Akdoğan, Ümmet Kandoğan, Reyhan Balandı, Emin Şirin, Göksal Küçükalive İbrahim Özdoğan.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber