Ankara Valiliği'nin 29 Ekim yasağı

İşçi Partisi Öncü Kadın Mersin İl Başkanlığı üyeleri, Ankara Valiliği'nin '29 Ekim Seferberlik Yürüyüşü' ile ?Vatan ve Cumhuriyet İçin Halk Buluşması'na izin vermemesini protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi önünde bir araya gelen üyeler, ?Hepimiz Atatürk'ün Askerleriyiz' sloganları atarak, yasağa tepki gösterdi. Gurup adına açıklamalarda bulunan İşçi Partisi Öncü Kadın Mersin İl Başkanı Zeynep Ses, Cumhuriyet yönetiminin herkesin çıkarını kollayan bir hükümet şekli olduğunu söyledi. Cumhuriyet'in kurulduğu yıllarda olduğu gibi şimdi de sağdan soldan karşı akımları harekete geçirecek bir mesele olduğunu vurgulayan Ses, ?29 Ekim 1923 de Cumhuriyet'in ilan edilmesi bütün yurtta yüz bir pare top atışı yapılarak kutlanmıştı. Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir Türkiye yaratmıştı. Memleketini Ortaçağ'dan çağımızın eşiğine, hatta bundan daha ileriye getirmişti. Gerideki boşlukları doldurup memleketi yeni alanlarda ileriye götürmek, ondan sonra yerine geçeceklere yeni bir laik kültür geliştirmeye zamanı olmamıştı? dedi.

Bu yasağın hukuki olmadığını ileri süren Ses, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Şimdi Cumhuriyet'i yeniden kurmak, Atatürk devrimlerini devam ve geliştirmek için 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için alanlarda olmalıyız. İşçi Partisi Öncü Kadın Mersin İl Başkanlığı üyeleri olarak yurtsever güçlerle birlikte büyük milletimizi ayağa kaldıracağız ve Cumhuriyet'e sahip çıkacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber