Yaşlı vatandaşı cami tuvaletinde üzerinde 'pislik var' diyerek dolandırdılar

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde camideki yaşlı bir vatandaşı üzerindeki pisliği temizlemek bahanesi kandırdıktan sonra dolandırdıkları iddia edilen 3 şüpheliden 2'si Bursa'da suçüstü diğeri de Sakarya'da yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cedit Mahallesi Dereboğazı mevkiinde bulunan Bahtiyar Camii'nin tuvaletinde, 21 Ekim tarihinde ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre, hastanedeki oğlunun yanına gelen ve temizlik olduğu için hastanedeki lavaboları kullanamadığı için cami tuvaletine giden Hüseyin K. (76), burada bekleyen 3 şahıs tarafından tuvalet çıkışında üzerinde pislik var bahanesi ile kandırıldı. Şahsın arka cebinde kumaşa sarılı halde bulunan 2 bin 200 lirayı alan şahıslar, olay yerinden ayrıldığı esnada Hüseyin K. durumu fark etti. Ancak peşinden koştuğu şahısları yakalayamadı.

Olay sonrasında polis merkezine giden Hüseyin K., olayı anlatıp şahıslardan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri olayın aydınlatılması için çalışma başlattı. Ekipler, cami ve çevresinde bulunan mobese kameralarının görüntülerini incelemeye aldı. Kayıtlarda olayı daha önce de benzer suçlardan sabıkaları bulunan Zeki D. (51) Recep Ç. (45) ve Hasan Ç. (38) isimli şüphelilerin yaptığı belirlendi.

İzmit İlçe Asayiş Büro Ekipleri, olayı gerçekleştiren zanlılardan Zeki D.'nin Sakarya Hendek ilçesinde olduğunu tespit etti. Evinde gözaltına alınan Zeki D.'nin üzerinden bin 500 lira çıktığı kaydedildi. Zeki D.'nin ifadesinde yanında olan şahısların isimlerini verdiği öğrenildi. Diğer şüphelilerin arandıkları esnada, olay günü gittikleri Bursa'da aynı yolla başka şahısları dolandırırken yakalandıkları ve çıkarıldıkları adli merciiler tarafından tutuklandıkları bilgisine ulaşıldı.

İfadesi alınan Zeki D. ise Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber