Polisi şehit eden PKK'lılar yakalandı

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da devriye gezen polis otosuna silahlı saldırı düzenleyerek bir polis memurunu şehit eden 2 PKK'lı ile bunlara yardım ve yataklık eden 1'i kadın 3 kişi yakalandı

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 17 Eylül 2005 günü saat 20.30 sıralarında Merkez Ahmet Yesevi Mahallesi 23. Sokak üzerinde, önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Ekip Otosuna, devriye yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırı olayının faillerinin düzenlenen dperasyonla yakalandığı bildirildi. Açıklamada, bir polis memurunun şehit edilmesi ve bir polis memuru da yaralanması olayının ardından yapılan operasyonlarda, zanlılar M.S.Ç. ile M.A. ile onlara yardım ve yataklık ettikleri öne sürülen A.A. S.A. M.E.'nın da gözaltına alındıkları belirtildi. Sanıkların ifadesi sonucu, olayda kullanılan bir 9 mm çaplı tabanca ile bir Rus yapımı savunma tipi el bombası ve bu kişilerin barındıkları evde, yasaklama kararı bulunan bölücü terör örgütünün propagandasının yapıldığı yayınlar ele geçirildiği kaydedildi.

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik ve il Jandarma Komutan vekili Yarbay Uğur Dilbas'la makamında düzenlediği basın toplantısında olayın PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 17 Eylül akşamı meydana gelen olaydan sonra Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalar yapması sonucu yapılan baskınla 2'si saldırgan 3'ü yardakçıları olmak üzere 5 kişinin yakalandığını belirten Vali Uzun, "Yakalanan faillerden bir tanesi örgütün 11 yıldır dağ kadrosunda bulunan bir kişi. Olayın tahkikatı sürdüğü için isim veremiyorum. Ancak Dağ kadrosundan gelen militan, burada kendisine bir yardımcı da bularak yardakçılarıyla birlikte bu olayı gerçekleştiriyorlar" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Uzun, 30 yaş üzerinde olan saldırganların, Şanlıurfa'daki kamu kuruluşlarına da saldırı hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber