Bayrampaşa Belediyesi'nden kurban kesim tatbikatı

Bayrampaşa Belediyesi, bayramda kurbanların nasıl kesileceğine dair tatbikat yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Atila Aydıner, kesimlerin son derece modern ve steril bir tesiste yapılacağını söyledi.

Kurban Bayramı sebebiyle belediyeler de kesim alanlarındaki son hazırlıklarını da tamamlıyor. Bayrampaşa Belediyesi de Mega Center'daki kurban satış ve kesim alanında ?kurban kesim tatbikatı' yaptı. Belediye Başkanı Atila Aydıner'in de katıldığı tatbikatta kurbanların nasıl kesileceği uygulamalı olarak gösterildi.

Kesimin yapılışını basın mensuplarına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner anlattı. Aydıner, bu sistemi ilk olarak 5 yıl önce başlattıklarını ve daha da geliştirerek devam ettiklerini söyledi. Bu sistemin diğer belediyeler tarafından da kullanılmasını tavsiye eden Aydıner, kurbanların steril bir ortamda ve zayi olmadan kesildiğini aktardı.

Kesim alanındaki diğer kurbanlıkların kesim sırasında gözleri ?uyku bandı' ile kapatıldı. Kurbanlıkların böylece kesilen hayvanları görmesi engellendi. Özel bir platforma sokulan kurban önce ayağından asıldı daha sonra da başı ve boynu yere gelecek şekilde aşağı indirildi. Tekbirler eşliğinde kesilen kurbanın daha sonra raylı sistem üzerinde sırasıyla derisi yüzülüp bağırsakları ayrıldı. Parçalara ayrılan kurbanın kesim işlemi tamamlanmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber