24. Bodrum Cup'da yelkenlilerin valsi devam ediyor

24. Bodrum Cup'da yelkenlilerin valsi tüm güzelliği ile devam ediyor. Türk ve Yunan sularında düzenlenen, 15'i yabancı 55 ahşap yatın katıldığı Bodrum Kupası Yelken Yarışları başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen yarışmanın başlangıcı Turgutreis açıklarında başladı ve yarışmaya 15'i yabancı, 55 yarışmacı tekne ile 20 organizasyon teknesi katıldı. Bugün 2. Etap'da Yalıkavak Palmarina'dan hareketle Didim D-Marin'e yelkenler açıldı.

Era Bodrum Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, ?Yatlar, denizde Türk yatçılığının geldiği noktayı gösterecek ve yat turizmini dünyaya tanıtacaktır. Organizasyon Türkiye'nin tanıtımı ve ekonomisi açısından da çok önemli. Önce yerel, sonra da ulusal anlamda Türk ekonomisine üstelik de global krizin derinleştiği şu günlerde katma değer oluşturmaktadır." dedi.

EGE DOSTLUK DENİZİ

Bu yıl Yunan adalarından gelen davet üzerine İstanköy (Kos) ve Kalymnos adalarını da organizasyona dahil ettiklerini anlatan Aras, yatların iki Yunan adasında da konuk edileceğini söyledi. Ege denizinin dostluk denizi olduğunu ve iki ülke tarafından da kullanıldığını hatırlatan Aras, ?Yunan adalarında da başka bir heyecan var şimdi. Onlar da bu festivalin içinde olmak istiyorlardı. Bizi coşkuyla bekliyorlar.? dedi.

Katılımcılardan İskoç teknesinde Gaida çalan İskoç yarışcılar yelkenlerin dansına renk kattılar.

Dünkü Turgutreis-Yalıkavak rotasından sonra akşam Palmarina Bodrum ve Yalıkavak Belediyesi'nin misafiri olan yarışmacılar bugün rüzgarın ve havanın güzelliğiyle Didim D-Marin'e yelken açıldı.

Yelken Kulübü Başkanı Erman Aras, yarın Yunanistan'ın Kalymnos Adası'na gidecek olan yatların, 26 Ekim'de Cos rotasında yarışacağını söyledi. Aras, şunları söyledi:

"27 Ekim'de ise Cos-Bodrum rotasında büyük mücadele yapılacak. Bodrum Cup, uluslararası tanıtımda büyük rol oynayan ?Yüzen Boat Show? Bodrum Cup Yelken Yarışları sadece bir yarış değil, ülkemiz zenginliklerini, yat turizminin gelişimini, ülkemiz tersanelerinde üretilen yatların tanıtımını tüm dünyaya başarı ile anlatan bir organizasyon, ekonomik katma değer sağlayan bir festival.

Acıbadem ana sponsorluğunda ve Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Bodrum Cup Yelken Yarışları, Ege'de dostluk rüzgarı estirmeye devam edecek. Bodrum'da 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenen, Türkiye'nin en büyük deniz organizasyonlarından biri olan ve 22 Ekim'de start alan, her geçen yıl artan katılımcı sayısıyla dikkat çeken Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın heyecanı bu yıl daha fazla yaşanacak."

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen Bodrum Cup Yelken Yarışları, 100'e yakın ahşap yat ve 1.500'e yakın yerli ile yabancı denizcinin katılımıyla Yalıkavak rotasında mücadele edilecek. Yarın Yunanistan'ın Kalymnos Adası'na gidecek olan yatlar, 26 Ekim'de Kos rotasında yarışacak. 27 Ekim'de ise Kos-Bodrum rotasında büyük mücadele yapılacak.

Bodrum Cup'ın sadece bir yarış olmadığı da belirtilirken, ülke zenginliklerini, yat turizminin gelişimini tüm dünyaya başarı ile tanıtan bir organizasyon olduğuna vurgu yapıldı. Bodrum Cup Türk Yelken Federasyonu etkinlikleri içerisinde Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 24 yıldır kesintisiz olarak başarı ile organize ediliyor.

Era Bodrum Yelken Kulubü Başkanı Erman Aras, konuyla ilgili olarak, Bodrum Cup Yelken Yarışlarının yıllar içerisinde yarışla birlikte deniz şenliğine dönüştüğünü belirtti. Aras, şunları söyledi:

"Komşu Yunan adalarının programa katılımı ile renklenen Bodrum Cup Yelken Yarışları, iki yaka halkının yakınlaşmasına da bu vesile ile katkı sağlıyor. Organizasyon, ahşap yatların yanı sıra misafir kategorisi ile bu şenlik içerisinde olmak isteyen tüm yatlara da açık. Bodrum Cup, sadece bir yarış değil, ülkemiz zenginliklerini, yat turizminin gelişimini tüm dünyaya başarı ile tanıtan bir organizasyondur.

Hedefimiz, ülkemizdeki yat yapım sektörünün yıllardır pilot bölge olarak görev yapan bu organizasyona, katılımcı yat ve yatçıların uluslararası katılımının gelecek yıllarda sayılarının arttırılması ve daha prestijli bir etkinlik haline getirilmesidir. Bodrum Cup, katılım deneyimleri ile tersanelerimiz çalışanları daha performanslı yatlar üretmek yarışına katılmışlar ve her yıl yeni ürünlerini deniz üzerinde seyir anında sergileme ve pazarlama imkanı bulmuşlardır. Aras ?Bodrum Cup bu özelliğinden dolayı yüzen bir BOAT SHOW'dur.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber