Aydın'da Vali yardımcısı enflasyonu çözülüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2005 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da geçtiğimiz yıl göreve başladığında 5 vali yardımcısı kadrosuna karşılık 14 vali yardımcısıyla karşılaşınca sayının azaltılması için İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderen Aydın Valisi Mustafa Malay'ın yardımcı sayısı 9'a düşürüldü.

İçişleri Bakanlığı'nın vali yardımcıları ve kaymakam atamalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan kararda, Aydın'dan 4 vali yardımcısı ile 3 kaymakamın tayini çıktı. Aydın Vali Yardımcılığı kadrosuna ise sadece bir atama yapılarak, yaşanan vali yardımcısı enflasyonu düşürüldü. Bugün yayınlanan kararnameyle yazar ve şairliğiyle tanınan Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, Kütahya Vali Yardımcılığı'na atanırken, mütevazi kişiliğiyle tanınan Vali Yardımcısı Mustafa Hakan Güvençer ise Karatay Kaymakamlığı'na atandı. Karpuzlu'da özellikle eğitime destek ve maden kamyonlarının denetlenmesiyle ilgili yaptığı çalışmalarla güdeme gelen Kaymakam Halil Berk, Van'ın Özalp İlçesi Kaymakamlığı'na atandı.

Aydın Vali Yardımcısı İsmail Tezel Nevşehir Vali Yardımcılığı'na, Nihat Yıldırım Osmaniye Vali Yardımcılığı'na, Nazilli Kaymakamı Salih Keser Bandırma Kaymakamlığı'na, İncirliova Kaymakamı Mustafa Ayhan Sürmene Kaymakamlığı'na getirilirken, Adana Vali Yardımcısı Caner Yıldız Nazilli Kaymakamlığı'na, Eleşkirt Kaymakamı Cafer Sarılı İncirliova Kaymakamlığı'na getirildi. Balıkesir Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ise, Aydın Vali Yardımcılığı'na atandı. Karpuzlu İlçesi'ne ise kaymakam ataması yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber