Üç ay içinde 38 bin İskandinav turist Side'de kültür turuna çıktı

Antalya Side Antik Kent'te son 3 ay içinde 38 bin İskandinav ülke turisti arkeoloji ve kültür turuna çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiyalı turistler Xanthos Antik kent'te başladıkları kültür turlarını Side Antik Kent'te sonlandırıyor.

Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, yaptığı açıklamada, son 3 ay içinde Side Antik Kent'te 38 bin Kuzey Avrupalı turistin arkeoloji ve kültür turuna çıktığını söyledi. Turlara genelde İskandinav ülkelerinde doktor, avukat, mühendis ve entelektüeller katıldığını belirten Günyeli, yılık ilk 10 ayında ise toplamda 102 bin turistin tura katıldığını kaydetti.

Turlara genelde İsveç ve Norveçlilerin ilgi gösterdiğini alını çizen Günyeli, ziyaretlerin ise genelde Side Antik Tiyatro, Side Müzesi, Athena Tapınağı, Apollon Tapınağı, Roma hamamı, Liman hamamı, Devlet Agorası ve Anıtsal Kütüphane ve Roma dönemi dükkânlarının da bulunduğu portikli yol olduğunu söyledi.

Günyeli, "Antalya'ya gelen İskandinav turistleri Side'de Kaş Kınık Xanthos, Xanthos'tan Side'ye getirerek bölgede bulunan atik şehirleri gezdiriyoruz. Kuzey Avrupalı turistler kültür ve arkeoloji turunda Side'yi tercih ediyor. Son 3 ay içinde 38 bin turisti Side'de tura çıkardık, yıl sonuna kadar toplamda 120 bin turistin tura katılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

İskandinav kültür turizmi uzmanı Mehmet Reşat Akıl da Norveç ve İsveçli turistlerin Side'de kültür turlarına ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Akıl, yıl sonuna kadar toplamda 650 bin İskandinav turistin kültür ve arkeoloji turuna çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber