İhtiyaç sahibi ailelerin yüzü 'hediye kurban' ile güldü

Adana'da bir dernek evlerinde kurban kesemeyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü 'kurbanlık' hediye ederek güldürdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 çocuk annesi 37 yaşındaki Zeynep Atar, bugüne kadar hiç kurban kesemediklerini belirterek, yaşadıklarına inanamadığını söyledi. Atar, ?Sevincimden öleceğim, sanki bir rüya. 'Uyanırım' diye korkuyorum? dedi.

Köprü Yardımlaşma Derneği, Adana'da kurban kesemeyen yardıma muhtaç 30 aileyi tespit ederek onlara 'canlı kurban' verdi. Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, her yıl belirledikleri ihtiyaç sahibi ve kimsesiz ailelere, bayram coşkusu yaşamalar için kurbanlık hayvan hediye ettiklerini söyledi. Uzun zamandan bu yana faaliyetlerini sürdüren derneğe bağışta bulunan hayırseverlerin katkısıyla bu yıl 30 aileye 'canlı' kurban dağıttıklarını anlatan Yıldırım, ihtiyaç sahiplerinin kurbanlıkları görünce büyük heyecan yaşadıklarını dile getirdi.

Merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi Zeynep Atar, kurbanlık koyunu karşısında görünce büyük heyecan yaşadı. Gördüklerinin rüya olduğunu kaydeden Atar, evinin kira olduğunu çocukları için tarlalarda işçilik yaptığını anlattı. Dernek Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım'a teşekkür eden Atar, ?Allah razı olsun, sevincimden öleceğim, sanki bir rüyadayım, 'uyanırım' diye çok korkuyorum.? diye konuştu. Atar, çocukları 14 yaşındaki Nurcan ve 11 yaşındaki Zübeyde ile hediye edilen kurbanlık koçu sevdi. Yıldırım, kurbanlık koçu Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan'ın bağışı ile aldıklarını söyledi.

Köprü Yardımlaşma Derneği, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'nin bağışladığı kurbanı ise belediye başkanın kendisine teslim ettirdi. Başkan Zenbilci, Mehmet Akif Ersoy mahallesinde kirada oturan 3 yıl önce kocası kalp krizi geçirerek vefat eden Nuran Tombulca (35) ile çocukları Elif (14) Sümeyye (11) ve Mert'i (9) sevindirdi. Başkan Zenbilci Sarıçam bölgesinde 700 yetimi olan muhtaç ev tespit ettiklerini belediye ve hayırseverlerle onlara zamanla imkan ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber