Ojeli parmaklar mobilya ustası olacak

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde açılan CNC ve mobilya operatörlüğü kursuna katılan 21 kadın, mobilya ustası olmak için yoğun çaba gösteriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mutlu Bozdağ/Menderes Özat

Kadirli Ağaç İşleri Sanayi (KAİS) İşletme Müdürü Veysel Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Mobilya ustalığının erkek mesleği olarak bilinmesine rağmen, kursa kadın kursiyerlerin yoğun ilgi göstermesinin kendilerini şaşırttığını belirten Tüysüz,

"Daha önce İş-Kur ve KOSGEB işbirliği ile çeşitli kurslar düzenledik. İstihdama yönelik kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla açtığımız kursumuza katılan 25 kişiden 21'ini kadınlar oluşturuyor. Kurs sonunda katılan kursiyerlerin yarıdan fazlası istihdam edilecek. Geleceğin mobilya ustalarını yetiştiriyoruz " şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden Nevin Çatalbaş, üniversite mezunu olduğunu ve iş bulamadığını belirterek, "KAİS tarafından açılan kursa katılmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kurs ile sürdürmekten zevk alacağım bir mesleğim olacak" dedi.

Üniversite mezunu olan kursiyer Seda Başsarı da, mobilya operatörlüğü kursunu başarıyla tamamlayarak, bu mesleği kadınların da yapabileceğini göstermek istediğini kaydetti.

4,5 ay sürecek kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği ve 25 kursiyerden 17'sinin Kadirli Ağaç İşleri Sanayi Fabrikası'nda işe başlayacağı belirtildi.

Yayıncı: Tevfik Işık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber