Yüzlerce gönüllü, serhat şehrinde kapıları çalıp 'kimse yok mu ' dedi

Kimse Yok Mu gönüllüleri, serhat şehri Kars'ta kapıları çaldı ve doğu batı kardeşliğinin ebedi olduğunu ilan etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir merkezi, sokaklar, ilçeler ve köylerde kapıları çalan yaklaşık 470 Kimse Yok Mu gönüllüsü , 'Kimse Yok Mu' diye seslendi, kurban eti dağıttı ve yanlarında getirdikleri hediyeleri çocuklara verdi.

Kimse Yok Mu gönüllüleri Kars'a İstanbul, Çanakkale, Tokat, Giresun ve İzmir'den havayolu ile arife günü geldi. Gönüllüler ilk olarak şehrin manevi değeri Şehit Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi'ni ziyaret ederek Harakani Vakfı Dernek Başkanı Yavuz Uzgur'dan bilgiler aldı. Ardından ise gönüllüler, Kars ve ilçelerindeki esnafla buluştu. Bayramın ilk günü ise bayram namazlarını eda ederek yollara düştü. Aileleri ile bayramlaşamayan gönüllüler muhtaç aileler ile kendi aileleri gibi bayramlaştılar. Bu anlarda duygusal anlar yaşandı.

Susuz ilçesindeki ziyarette Kerim Uzgur, gönüllüleri karşısında görünce, ?Geldikleri için çok mutlu oldum. Bizleri unuttuklarını düşünüyorduk bir anda kapımızın önüne geldiklerinde şaşırdım. Heyecanlandım onlardan Allah daima razı olsun.? diye duygularını ifade etti.

İstanbul'dan gelen iş adamı ve Kimse Yok Mu gönüllüsü Cemal Yarar, Kurban Bayramı'nda hayır sahiplerinin bağışlarıyla kesilen kurban etlerinin, ilk gün ailelere dağıtıldığını ifade etti. Yarar, sabah saatlerinde kesilen kurban etlerinin Kars'ta gönüllüler tarafından 2 bin üzerinde ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldığını belirtti.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Sultan Murat Dereci ise kurban bağışında bulunanlara ve gönüllülere teşekkür ederek, "Kars'ta her noktaya ulaşarak, ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtımı yapmayı amaçladık. Bu doğrultuda, sabahın erken saatlerinden itibaren çalışıyoruz. 470 gönüllümüz, ailelerin evlerine kadar ulaşarak et ve çocuklara hediye dağıtımı ile uğraştılar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber