Şemdinli'de devlet halkla kucaklaştı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devlet, halkla bayramda kucaklaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör olaylarının sık yaşandığı Şemdinli'de Kurban Bayramı dolayısı ile Şemdinli kaymakamı ve beraberindeki heyet vatandaşlarlarla bir araya geldi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma programında, Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, kanaat önderleri ve vatandaşlarla kucaklaştı, bayramlaştı. Yağmur altında, çocukların sokaklarda gezerek şeker topladığı Şemdinli'de vatandaşlar, kurban vecibesini yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, Kaymakamlık ile Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa kestirdiği kurbanlardan, 500 aileye kurban eti dağıtıldığı belirtildi.

Şemdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, konuşmasında; bayramların, vatandaşların, halkın birbirleri ile kaynaşması açısından güzel vesileler olduğunu ifade etti. Erdem, şöyle dedi: "Biz de bu vesileyle vatandaşımızla, halkımızla, memurumuzla, esnafımızla, bugün güzel bir ortamda güzel bir kalabalıkla bayramlaşma töreni düzenledik. Tüm halkımızın bayramını kutlarım, inşallah acılar yaşanmaz, bundan sonra daha güzel günler Türkiye'yi bekler Şemdinli'yi bekler. Bütün vatandaşlarımızın, buraya gelen vatandaşlarımızın bayramını kutlar, teşekkür ederim."

Kanaat önderi Sabri Yıldırım ise bütün milletin bayramını kutladığını ifade etti. Yıldırım, "Bütün milletin bayramı mübarek olsun. Bütün oruçları Allah kabul etsin. Allah, bütün Müslümanların ve herkesin bayramını kutlu etsin. Sağlık ve selamet versin. Bütün Müslümanlara, sadece Şemdinli Halkına değil, bütün Türkiye halkına selam ederim, bayramınızı mübarek olsun." duyi ifade etti.

Mahmut Yılmaz isimli bir memur ise şunları ifade etti: "Öncelikle bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlarım. Bu vesile ile biz Şemdinli Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa 500 haneye ulaşacak, kurban etinin dağıtımını gerçekleştireceğiz ve dolayısı ile kurbanlarımızı kestikten sonra, ilçe merkezinde kurban eti girmemiş 500 haneye kurban eti dağıtacağız inşallah. Bu vesile ile herkesin Kurban Bayramı'nı kutlar, daha nice hayırlı bayarmlar dilerim."

Sokakta şeker toplayan bir kız çocuğu ise "Bayram güzel gidiyor ama yağmur olduğu için hiç kimse gezmiyor. Az şeker topladık, o kadar eve gitmedik." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber