Yıldırımhan, Mardin ve Batman'da kardeşlik köprüleri kurdu

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları idareci ve öğretmenleri, Kurban Bayramı dolayısıyla gittikleri Mardin ve Batman'da kardeşlik köprüleri kurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayramı kendi çocukları ile geçirmek yerine güneydoğulu vatandaşlarla geçiren öğretmenler dağıttıkları kurban etleriyle kardeşliğin en güzel mesajlarını verdi.

Mersin Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları yönetici ve öğretmenleri, ?Kardeşlik köprüleri kurula, bayram o bayram ola" düşüncesi ile bu yıl Kurban Bayramı'nı Mardin ve Batman'da geçirdi. Hediye ve kurbanları ile güneydoğunun yolunu tutan idareci ve öğretmenler, bayram namazının ardından, ihtiyaç sahibi ailelerle buluştu. Kardeş okul kapsamında veli ziyaretlerinde bulunan öğretmenler verdikleri hediyelerle bölge halkının gönlünde taht kurdu. Kardeş okul projesi kapsamında gerçekleştiren faaliyetlerde kurulan doğu batı kardeşliğinin sağlamlığı perçinlenmiş oldu.

Öğretmenlerle birlikte ziyaretlere bizzat katılan Özel Yıldırımhan Gülcihan Memiş İlkokulu Müdürü Hüseyin Çelik, kardeş okul projesi kapsamında daha önce belirledikleri 7 okulun velilerine ziyaretlerde bulundukları kaydetti. Öğretmenlerinin ziyaretlerde Mardin ve Batmanlıların misafirperverliklerinden çok etkilendiğini ifade eden Çelik, "Bayram günü ailesini çoluk çocuğunu bırakıp; ?Kardeşlik köprüleri kurula, bayram o bayram ola' diyerek yollara düşen öğretmenlerin fedakârlıkları bölge halkının gönüllerinde unutulmaz bir kapı açtı." diye konuştu.

Hüseyin Çelik, "Bizim ayrılmaz bir toplumun bireyleri olduğumuz anlaşıldı. Bizi birimize düşürmeye çalışanların emekleri boşa çıkacaktır." dedi. Çelik ziyaret ettikleri aileleri Yıldırımhanlı velilerle tanıştırmak için Mersin'e davet ettiklerini kaydetti.

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç ise yapılan ziyaretlerle beraber bayramlarının anlamlı hale geldiğini söyledi. Tunç, Kurban Bayramı münasebetiyle kurulan bu dostluk köprüsünün ?Benim kardeş okulum' projesi kapsamında yapılacak etkinliklerle gönüllerde daha büyük yerler açacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber