Doğuştan sağ kaburga kemiği olmayan Cafer'in dramı yürek burkuyor

Doğuştan sağ kaburgası olmayan 9 yaşındaki Cafer Ertem, yürüyemiyor, arkadaşlarıyla oynayamıyor ve çok sevdiği okuluna düzenli gidemiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cafer'in anne ve babası ise gözyaşları içerisinde hayırseverlerden ameliyat için destek bekliyor. Sadece 14 kilo olan Cafer de ?Ben arkadaşlarımla oynamak istiyorum, okulumu özledim? diyerek kendisine yardım eli uzatılmasını bekliyor.

Ersoy (36) ve Tuğba Ertem (28) çiftinin 3 çocuğundan biri olan Cafer Ertem'in doğuştan sağ kaburga kemiği yok. Belindeki şişlik ve ciğerinin büyümesi sebebiyle yürümekte zorluk çeken Cafer hayatının büyük bölümünü evde yatarak geçiriyor. Oğlunun sağlığına kavuşması için hayırseverlerden yardım bekleyen anne Tuğba Ertem, ?Kaburgası yok dediler, büyüyemiyor, 9 yaşında; ama 14 kilo. Yardım istiyorum Allah rızası için. Eşim asgari ücretle çalışıyor. Çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Haftada bir gün iki gün okula gidiyor, diğer günler gidemiyor. Ankara'ya da götürdüm, o sağlığına kavuşsun, başka bir şey istemiyorum. Doktorlar felç kalır dediler. Çocuğuma çare istiyorum. Yetiştiremiyorum özele götüremiyorum. 8 senedir uğraşıyoruz. Çocuğumu kurtarın, çocuğum eriyor, gözümün önünde.? dedi.

"ARTIK BİTTİM, LÜTFEN ÇOCUĞUMA YARDIM ETSİNLER"

Cafer'in doğuştan sağ kaburga kemiğinin olmadığını belirten baba Ersoy Ertem ise asgari ücretle çalıştığını, maaşını eve getiremeden 3 yıl önce çektiği kredi sebebiyle banka tarafından kesildiğini vurguladı. Çocuğuna iyi bakılması gerektiğini, ancak kendisinin eve ekmek bile getiremediğinin anlatan baba Ertem şunları kaydetti: ?İlk zamanlar doktora götürdüğümde ?Büyümesi lazım, zaman geçmesi gerekiyor' dediler. Şimdi de diyorlar ki ?Geç kalınmış, ameliyat olması lazım, felç kalma riski var. Ameliyat olmazsa felç olur, ameliyat yaptıracaksan da özelde yaptırman lazım.' Özele götürmem için de bende para yok. Aldığım parayı eve getiremiyorum. Asgari ücret alıyorum, anında banka kesiyor. Bayram geldi, cepte para yok. Çocuk da her şeyi istiyor, ?İyi bakılması lazım diyor' doktorlar. Söylemesi ayıp ekmek alamıyorum ki eve ona iyi bakayım. Ciğeri gelişmiyor. Çaresini bulamadım. Üniversite hastanelerine götürdüm, asistanlar baktı. Ben çocuğumu kurtarmak istiyorum, başka bir şey istemiyorum. Omurga kemiği iyi bakılmadığı için eğilmiş. Bu da uykusundan yürümesine kadar hayatının birçok aktivitesini etkiliyor. Yardımseverler benim çocuğumun sağlığı için el uzatsınlar, çocuğumu kurtarsınlar, başka bir şey istemiyorum. Uyuyamıyor, horluyor, çocuğuma yardım etsinler, başka bir şey istemiyorum. Okula gidemiyor. Bunun sınıfını üçüncü kata çıkarmışlar, düşmüş geçen gün. Kaburga kemiği olmamasından dolayı omurga kemiği eğilmiş, felç kalma riski var. ?Ameliyatı özelde ettirebilirsin, 15 bin lira tutar' diyorlar. Kaburga yok, yemek yiyemiyor, geceleri uyuyamıyor. Bittim, kendimi bitirdim. Üç bin lira para çektim, maaşımı alamadan oraya gidiyor. Ya hırsızlık yapacağım ya başkasından yardım bekleyeceğim. Bu yaşıma kadar haram lokma yemedim, Allah da yedirmesin. Bayram günü çocuğuma bir şey alamadım, ?alacağım diyerek hep salladım. Büyüklerimden yardım istiyorum.?

"ARKADAŞLARIMLA OYNAMAK İSTİYORUM"

Yürümekte zorlandığı için okula düzenli gidemediğini anlatan Cafer Ertem de gözyaşları içerisinde kendisine el uzatılmasını istiyor. Cafer Ertem, ?Yürüyemiyorum arkadaşlarımla istediğim oyunları oynayamıyorum, okula gidemiyorum, yürürken hemen kesiliyorum. Okula iki gün gidiyorum üç gün yatıyorum? diye konuştu. Minik Cafer, ?Hayırseverlerden ne istiyorsun?' sorusuna ise ?Beni iyileştirsinler, ölmek istemiyorum, oyun oynamak istiyorum. İyileşmek istiyorum. Arkadaşlarım oynuyor ben onları izliyorum, oynayamıyorum. Ben de arkadaşlarımla olacağım. Bunu istiyorum, başak bir şey istemiyorum ne olur; beni iyileştirsinler.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber