Bu simit, günde sadece 2 bin 500 adet üretiliyor

Eski yıllarda kahvaltıların vazgeçilmezi 'kazan simidi' gelişen teknoloji ve bol çeşide direniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taş fırında pişirilen buharı üstünde kazan simidi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde günde sadece 2 bin 500 adet üretiliyor, bunlar da çıkar çıkma tüketiliyor.

Yarım asırlık taş fırında kazan simidinin son ustası Mithat Tuzlu, İzmir ve Antalya bölgesinde sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi kazan simidini bölgede kendisinden başka yapan ustanın kalmadığını anlattı. Tuzlu, müdavimlerine sabah kahvaltısı için her gün 2 bin 500 simit çıkarıyor.

Un, tuz, susam ve mayalı hamurdan yapılan kazan simidini sabahları kahvaltıda yemek için Serik ve Alanya'dan gelen müşterileri bulunduğunu belirten Tuzlu, Antalyalıların kahvaltıda Ankara simidi yerine genelde kazan simidini yemeyi tercih ettiğini söyledi.

Kazan simidine dini bayramlarda da talep artıyor. Bu günlerde üretimi 2 kat artırılan kazan simidi, bir kaç saat içerisinde tükeniyor. Kazan simidinin damak lezzetinin taş fırında pişmesi ve susamında saklı olduğunu ifade eden Mithat Usta, "42 yıldır aralıksız taş fırında simit çıkarıyorum. Manavgat'ın son taş fırında simit çıkaran ustasıyım. Ömrümün sonuna kadar da damak lezzeti için taş fırında üretime devam edeceğim." diye konuştu. Taş fırında yapılan kazan simidinin tanesi 50 kuruştan satılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber