Ağrı'da kurban kardeşliği

Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından 'Kurban kardeşliği' programı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Nizamiye İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı milletvekilleri Fatma Salman Kotan, Ekrem Çelebi, Mehmet Kerim Yıldız yanı sıra il dışından gelenler ile Ağrılı iş adamları katıldı.

Programda konuşan AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır, Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin çeşitli yerlerinden eşlerini, çocuklarını, anne ve babalarını bırakarak Ağrılılarla bayramlaşmaya gelen iş adamlarının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Dışarıdan gelen iş adamlarının hem hayvanlarını kurban ettiğini, hem de bayramlarını kurban ettiğini belirten Bayındır, ''Bu fedakarlığı kelimelerle anlatmak zordur. Değerli misafirler kardeşliğimizin ve birliğimizin çeşitli şekillerde sınandığı bir dönemden geçmekteyiz. Bu nedenle birlik ve kardeşlik duyguları etrafında bayramı birlikte idrak etmemiz bizler için çok anlamlıdır.'' dedi.

Ağrı'nın eğitim, sanayi ve istihdam gibi sorunları olduğunu

anlatan Bayındır, şöyle konuştu: ''Bu sorunların çözümü için birlikte

yeni bir hamlenin şafağını yaşıyoruz. Bizlerin de hedefi ilimizin

kalkınması ve çocuklarımızın en güzel eğitimi alarak milletine hizmet

eden bireyler olmalarıdır. Bizler de bu gaye uğruna çaba

sarf etmekteyiz.''

Vali Tekinarslan ise Ağrı'ya gelen iş adamlarına teşekkür ederek, bu ziyaretlerin sürekliliği için çağrıda bulundu. Tekinarslan, ?Bu kardeşliği sağladığımız sürece birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Kurban kardeşliği bütün kardeşliği saracak bir gönüllülük esası ile kendisini çoğu kardeşine tercih eden güzel bir hizmettir ve fedakarlıktır.? şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Arslan da bu kaynaşma, tanışma ve kurban kardeşliği etrafında bulunmanın gurur ve heyecanını yaşadığını söyledi. "Hayaldi bu günler" diyen Arslan şöyle devam etti: ?Bu necip millet her türlü güzel kültür ve ahlakı yaymış ve yapmıştır. Bu kurban kardeşliği ile birer antibiyotiksiniz. Biz kardeşiz. Bu kardeşlik lafla değil, işte kapı kapı dolaşarak yardım ve gönül alarak sergiliyorsunuz.?

Milletvekili Fatma Salman Kotan, "Gönül erlerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye karanlık günlerden aydınlık günlere geldi. Birbirimizi çok ötekileştirmişiz. Artık o günler geride kaldı. Bu gönül erlerinin yaptığı iş insanlığa ders ve ilaçtır.? ifadesini kullandı.

Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız insanlar arasında ayrım yapan insanın en kötü insan olduğunu dile getirerek, ?Kardeşlik zamanıdır. Bu iş empati yapılarak, gönül fatihlerinin yaptığı kadirşinaslıktır. Bütün gönül fatihlerine selam olsun.? diye konuştu.

"Ayağımdaki çamur Trabzonlu kardeşlerimle Patnos sokaklarında birlikte kurban dağıtımının ispatıdır" diyen Milletvekili Ekrem Çelebi, asıl meselenin uhuvvet ve kardeşlik olduğunu belirtti.

İstanbul'dan gelen iş adamı Fatih Deniz şunları söyledi: "Buralara gelip görmeden anlamak zor. Annem-babam git deselerdi gitmezdim. Ama gönüllü olarak geldim, yine geleceğim. Burada annem babam oldu, kardeşlerim oldu. Bugün kardeşlik zamanıdır ve ihtiyacımız vardır.?

Program sonunda AGİAD tarafından hazırlanan plaketleri Vali

Tekin Arslan ile AGİAD Başkanı Bayındır, iş adamlarına takdim etti.

AGİAD ve Kimse Yok Mu Derneği'nin ortaklaşa düzenledikleri kurban dağıtım programında 5 bin aileye et dağıtımı yapıldı. Dağıtımları il içinden 500 ve il dışından gelen 500 kişi birlikte gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber