İş adamını terör örgütüyle dolandırdılar

Bursa'da, bir tekstil fabrikası sahibi, kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp, ?Terör örgütüne yardım ettiğin tespit edildi' diyen şebeke üyeleri tarafından ailesi de kullanılarak dolandırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcılar, ?Kimlik bilgilerinizi ve hesaplarınızdaki parayı sizin adınıza terör örgütü kullanıyor' dediği Adnan Balkan'dan 45 bin lira para istedi. Eşi ve babası ile yaptırılan konferans görüşmelerinde ikna olan Balkan, dolandırıcıların istediği parayı banka ve postane aracılığı gönderdi. 6 saat süren telefon görüşmelerinde neye uğradığını şaşıran Balkan, ?Telefondaki dolandırıcı, eşime telefonda benim can güvenliğimin tehlikede olduğunu ve bu görüşmeden kimseye bahsetmemesi gerektiğini belirtmiş. Panikleyen eşimden benim telefon numaramı almışlar. Bir başka dolandırıcı da beni aradı. Eşimin hesabındaki paraları, benim adıma terör örgütüne yatırdığını söyledi. Evde polisin arama yaptığını söylediler. Ben telefonu yüzlerine kapattığımda tekrar arayarak, ?Biz senin bunu yapmadığını biliyoruz, ama bize yardımcı olmalısın' diyerek telefonu kapatmamam gerektiğini söyleyerek kandırdılar. Kendilerine ilk başta inanmak istemeyip kim olduklarını sorduğumda, birkaç isim daha vererek, beni onlarla konferans sistemiyle görüştürdüler. Gerekirse Emniyet Müdürlüğünü aramamı, ama gizlilik açısından şu anda bunu yapmamın iyi olmayacağını ifade ettiler. Benden istedikleri parayı aktardığım zaman benim bunda ne karımın olacağını sorduğumda ise, ?Devlet şu anda bu parayı eşine verdi' dediler. Eşimi aramak istediğimde onlar yine konferans sistemi ile eşimle beni görüştürdüler. Eşimi kocan ne derse ?Eşinin hayati tehlikesi var. Ne sorarsa Tamam de' diye korkuttuklarından, kendisine para verildiğini söyledi. Zaman doluyor diyerek parayı bir an önce hesaba yatırtarak, düşünmeme bile fırsat vermediler? dedi.

"BENİM YANDIM BAŞKALARI YANMASIN"

Dolandırıcıların eşine para verdiklerini söyledikleri için bankadaki hesaplarından çektiği 45 bin TL'yi postane ve banka aracılığı ile Gaziantep'te Gülcan Ercem diye bir kadının adına gönderen Balkan, eve geldiğinde eşine para bırakılmadığını anlayınca dolandırıldıklarını o zaman anladığını söyledi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yüklü miktarda parayı dolandırıcılara kaptıran Balkan, ?Dolandırıldığımızı anladığımda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Polise gittiğimizde paranın çekildiğini söylediler. Bu sahtekarların kısa sürede yakalanması için çalışacaklarını ama bu gibi dolandırıcılıkların zaman aldığını ifade ettiler. Benim saflığımdan ve ailemin hayatımdan duyduğu endişe ile bizi oyuna getirdiler. Üç kuruşluk paramız vardı onu da bayram üzeri kaybettik. Ben bu kişilerin başkalarının canlarını yakmadan yakalanmasını istiyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber