'Kan davaları sona ermeli'

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden bölgenin kanaat liderlerinden Şeyh Hikmet Aydın, artık kan davalarının sona ermesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceylanpınar'da 4 yıl önce meydana gelen husumetin sona erdirilmesi için çaba gösteren Şeyh Hikmet Aydın, Türkmen aşireti ileri gelenlerinden Abdulkerim İrim, Hasan Kaya ve daha birçok kişinin barış için çalıştıklarını, Müslümanlara husumetin yakışmadığını ifade etti.

Ceylanpınar Tarım İşletmeleri Müdürlüğü'nde iki aşiret arasında yapılan barış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, milletvekilleri Mehmet Akyürek, Kasım Gülpınar, Seydi Eyyupoğlu, Abdulkerim Gök, bölgenin kanaat önderleri, Kejan ve Şeyhan aşiret mensupları olmak üzere 3 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kan davalarının artık geride kalması gerektiğini, günümüzde gençlerin istihdama yönelmeleri, barış ve kardeşlik ortamı içerisinde yaşamalarını arzu ettiklerini söyledi. Vali Güvenç, kan davalarının sonunun gelmediğini, ölmek ve öldürmenin kimseye fayda sağlamadığını, ölenlerin mezara, kalanların ise cezaevinde parmaklıklar arasında hayatlarının zehir olduğunu vurguladı. Vali Güvenç şunları söyledi: ?Gençlerimiz artık rahat bir hayat, bir iş ve kardeşlik ortamı istiyor. Bunu çocuklarımız hak ediyor. Anneler artık gözyaşı değil huzuru hak ediyor. İnsanlar artık evlerine ekmek götürmek ve istihdam edilmek isteniyor. Şanlıurfa, sanayisi ve teknolojik yapısı ile artık Gaziantep ve İstanbul'u aratmıyor. Organize sanayi sitesinde tekstilde sanayicimiz fabrikasında çalışacak eleman bulmakta zorlanıyor.?

Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Hikmet Aydın ise kan davasının 4 yıl önce park meselesi gibi basit bir anlaşmazlıktan dolayı meydana geldiğini hatırlatarak, cehalet olarak nitelenen bu kan davalarının artık bitmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, bölgede kanaat önderlerinin yoğun gayretleri sonucu barışın tesis edildiğini belirterek, "Valimiz ve milletvekillerimiz de hazır bulunarak barış ortamı oluştu." ifadesine yer verdi.

Törende milletvekilleri de konuşarak barış mesajları verdi. TİGEM'de 10 büyükbaş hayvan ve bir ton pirinçle yapılan yemekler ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber