Lise öğrencilerinden 'akıllı beşik' eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'nun Gerede İlçesi Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından uzun bir çalışmanın sonunda icat edilen "Akıllı Beşik", görenleri şaşırtıyor.

6 aylık bir çalışmanın ardından yapılan "Akıllı Beşik" projesi, hem bebek sesine hem de bebeğin altını ıslatmasına karşı duyarlı. Anne veya babanın bebek odasında olmadığı zamanlarda bebeğin uyanmasına karşı ses duyarlı beşik, otomatik olarak sallanmaya başlıyor ve bebek uyuyuncaya kadar sallanmaya devam ediyor. Bebeğin uyuması veya ağlamasının kesilmesinden 15 saniye sonra ise sallamayı durduran "Akıllı Beşik", bu süre zarfında sinyalle haber veriyor.

"Akıllı Beşik"in bir başka özelliği ise neme karşı duyarlı olması. Bebeğin altını ıslatması durumunda sinyal veren beşik, bebeğin altını ıslatıp ağlaması durumunda ise bebeği susturmak için yeniden harekete geçerek sallanıyor. Geçtiğimiz aylarda Bolu'da düzenlenen liseler arası proje yarışmasında birinciliği elde eden "Akıllı Beşik" hakkında bilgiler veren Gerede Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni Mehmet Özçelik, "Bu projemizi geçtiğimiz yıl anneler gününde geliştirdik. Bu proje sese duyarlı beşik projemiz olarak hizmet verecek. Çocuk ağladığında beşik hemen harekete geçiyor. Çocuğun ağırlığına göre motorun devir sayısı ayarlanabiliyor. 40 kiloya kadar sorun çıkartmıyor. Çocuk altını ıslattığında hemen sinyal veriyor. Neme karşı duyarlı bir beşik. Anneler Günü'nde annelere hediye için düşündük" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber