'Cumhuriyet coşkusu' Optimum'da yaşanacak

Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümü Optimum Outlet AVM'de coşkuyla kutlanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşatacak.

Optimum AVM, her özel günde olduğu gibi Cumhuriyet'in 89. Yıldönümünde de konuklarını etkinliklerle karşılayacak. Bu kapsamda, geniş katılımlı ve anlamlı bir kutlama töreni organize edildi.

?Fener Alayı'nın oluşturulacağı etkinlikte, bando ekibi, ?'10. Yıl'' başta olmak üzere marşlar çalarken, gösteri ekibi de Türk bayrakları ile tören geçişinde bulunacak.

Kutlamalar çerçevesinde gösteri alanında balo konsepti oluşturulacak. O dönemi anlatan fotoğraflarla birlikte Atatürk'ün vals ve zeybek dansları sahnelenecek. Canlı heykeller ile de Cumhuriyet Dönemi canlandırılacak.

Piyano eşliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirileceği, ?'Atatürk Oratoryosu'' adlı müzikli gösterinin sunulacağı etkinliğe katılan herkese Türk bayrağı dağıtılacak.

SON BALO

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünden 8 ay önce 2 Şubat 1938'de Bursa Belediyesinin onuruna verdiği baloya katılamayacak kadar hasta ve halsizdi ama belediyeye gidecek ve ölüm ile yaşamak çizgisi üstünde çok mutlu bir gece geçirecekti.

Atatürk'e, doktorları 1 hafta ayağa kalkmaması gerektiğini söylemişti fakat ?'söz verdim'' dedi ve baloya katıldı. Baloda zarifliğini gösterip bayanları dansa (vals) kaldırmıştı. Dansa başladığı anda herkes gözlerini ona çevirdi. Çünkü Atatürk, muhteşem belgesel ?'Sarı Zeybek''e adını veren ve hafızalardan hiç silinmeyen zeybek dansını yaptı. O balo, Büyük Önder'in katıldığı son balo oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber