Diyanet, din görevlilerini küçük düşürücü yayınlardan şikayetçi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şükrü Özbuğday, Türk basınında din görevlilerini küçük düşürücü yayınlar yapılması, karikatür çizilmesi ve köşe yazıları yazılmasını eleştirdi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Zonguldak Müftülüğü'nün davetlisi olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şükrü Özbuğday, "Camiler, yurdumuzun manevi bekçileri, din görevlileri ise toplumun çimentosudur" dedi. Türk milletinin kendi evinden önce cami yaptırdığına dikkat çeken Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Şükrü Özbuğday, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, milletimiz gittiği yerde kendi evinden önce mabedini yaptırır. Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla camilerimizin maddi ve manevi ihtiyaçlarını bir kez daha gözden geçirelim. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde maddi ve manevi temizliklerimizi yaparken camilerimizin durumunu da gözden geçirmekte yarar var. Amirin de, memurun da aynı safta durmasını sağlayan camilerde gerçek eşitlik sağlanır. Bu mabetler İslam beldesinin simgesidir" şeklinde konuştu.

Milli mücadele döneminde din görevlilerinin, toplumu birlik ve beraberlik etrafında kenetlediğini, bu davranışın da bu insanlara karşı büyük bir saygıyı gerektirdiğini belirten Özbuğday, bazı basın-yayın kuruluşlarının din görevlilerine karşı alaycı tavrına tepki göstererek, "Bazı basın-yayın kuruluşları, din görevlilerini küçültücü, zayıf şahsiyetli ve pejmürde görünümünde gösteren haberler, köşe yazıları yazıyor. Aşağılayıcı karikatürler çiziyor. Bu toplumun en büyük değeri olan din görevlilerini alaya almak toplumu hafife almak demektir. Din görevlilerini üzen bu tür yayınlara son verilmesini istiyoruz" dedi.

Şükrü Özbuğday, diğer memurlara göre özlük hakları bakımından en düşük ücrete din görevlilerinin layık görüldüğünü de ifade ederek, "İnşallah bakanlık bu sorunun çözümü için adım atacaktır" dedi. Daha sonra Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Özbuğday'a, konuşmasından dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Programın en son bölümünde Karaelmas İlahi Korosu'nun seslendirdiği ilahiler, davetlilere hoş saatler geçirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber