Fatih Koleji, üstün zekalı çocukları eğitecek

Fatih Eğitim Kurumları, üstün zekalı çocuklar projesi ile Türkiye'de üstün zekalı çocukların eğitim sorununa çözüm oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yanlış eğitildiği için sorun yaşayan üstün zekalı çocuklar, eğitim sonunda topluma kazandırılacak. Fatih Koleji, pilot çalımasını Avcılar'da ücretsiz olarak başlatıyor.

Birçok kurum, maddi durumu yeterli olmayan ya da zeka düzeyi düşük çocukların eğitim sorunlarına çözüm arıyor. Çözüm arayan kurumlardan biri olan Fatih Eğitim Kurumları, yardıma ihtiyaç duyan çocuklar arasında üstün zekalı çocuklar da olduğu bilincinden yola çıkarak, bugüne dek yaptığı sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini ekliyor.

Pilot çalışma yapacağı Avcılar bölgesinde, 96 üstün zekalı çocuğu tespit edecek olan Fatih Koleji, bu çocukları 8 ay boyunca ücretsiz olarak eğitecek. Böylece, yanlış eğitildiği için topluma katkı sunamayan üstün zekalı çocukları topluma kazandıracak olan kurum, Avcılar'daki çalışmadan sonra bu çalışmayı yaygınlaştıracak.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Avcılar Kaymakamlığı, Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaynak Vakfı, Fatih Üniversitesi tarafından desteklenen proje, Avcılar Fatih Koleji'nde hayata geçecek.

AİLELER DE EĞİTİLECEK

Avcılar ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri arasında yapılacak olan taramalar neticesinde tespit edilecek 96 üstün potansiyelli öğrenci, proje kapsamında kurulacak laboratuvar ortamlarında 8 ay boyunca ücretsiz eğitim görecek. Öğrenciler zenginleştirilmiş eğitim kapsamında; düşünme becerileri, üretkenlik, görsel algı, drama, İngilizce, zenginleştirilmiş matematik, uzay bilimleri, astronomi, satranç ve müzik dersleri görecek. Öğrencilerin eğitimi ile ailelerin de bilinçlenmesine önem verilen projede, Fatih Üniversitesi'nin uzman pedagogları, ailelere seminerler verecek.

Fatih Koleji, çocukların yetenek ve öğrenme tarzlarını daha erken yaşta, uygulamalarla tespit ederek topluma faydalı bireylerin yetişmesine katkı sağlayacak. Eğitim modelinde 3 temel bölüm olacak

1-Temel derslerde zenginleştirme: Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Bilişim Teknolojileri derslerinde müfredata farklılaştırma, zenginleştirme, hızlandırma uygulayarak öğrencilerin bireysel öğrenme hızları desteklenecek.

2-Fark dersleriyle zenginleştirme: Öğrenciler, bu derslerde 12 kişilik gruplarda ilgi ve yetenek alanları dikkate alınarak, haftalık ders programı içinde düşünme becerileri, problem çözme, üretkenlik, akıl oyunları, hafıza teknikleri, görsel algı ve dikkat, sosyal beceri eğitimleri alacak.

3-Yetenek ve ilgi alanlarında zenginleştirme: Yetenek ve ilgi alanlarını destekleyen kulüp çalışmalarına ek olarak öğrenciler, cumartesi günleri müzik (piyano, keman, bağlama, gitar vb), yazarlık, elektronik, legorobot, bilim, sanat gibi alanlarda çalışmalar gerçekleştirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber