EBSO Başkanı Yorgancılar'dan üniversiteli gençlere 'sürdürülebilirlik' dersi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, üniversiteli gençlere sadece okulda alacakları notlarla yetinmemelerini, birkaç lisan öğrenip değişik yerlerde staj yapmalarını tavsiye etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorgancılar, ?İşte o zaman parlak bir gelecek sizi bekliyor. Girişimciliğin hayalperestlik olmadığını, her şeyin sermaye değil, cesaret ve yeni fikirler üretmek olduğunu kabul ettiğiniz noktada başarı geliyor.? dedi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle biraraya gelen EBSO Başkanı Yorgancılar, öğrencilere sürdürülebilirlik konusundaki görüşlerini aktardı. Sürdürülebilirliğin temelinde başarının ve bunu sağlayacak insanın olduğunu ifade eden Yorgancılar, şöyle konuştu: ?Zaman içinde dünya değişiyor, bizler değişiyoruz, kurallar değişiyor. Bugün pazar e-ticaretle dönüyorsa ve siz hâlâ teknolojiden uzak kalmayı tercih ediyorsanız, sürekliliğin olması da söz konusu olamaz. Dünyadaki değişimden pay almayı istiyorsanız, değişime ayak uydurmalısınız.?

?BAŞARISIZLIKTAN KORKMAYIN, BAŞARI MUTLAKA BİR GÜN AZMEDERSENİZ KAPINIZA GELİR'

Başarıdan korkan insanların başarıyı beklemesinin hayal olacağını vurgulayan Yorgancılar, ?Eskiden memur olmak herkesin istediği, düşlediği bir şeydi, şimdi ise girişimci olmak herkesin hayali. Yeni fikir üreten, analiz yapabilen, meraklı olan, geleceği öngörebilen, hayal gücü kuvvetli olanlar girişimcilik için güçlü adaylardır.? diye konuştu. Öğrencilere, ?Başarısızlıktan korkmayın, başarı mutlaka bir gün azmederseniz kapınıza gelir. En önemlisi kendinize güvenin.? öğüdünü veren Yorgancılar, şöyle devam etti: ?Benim hayatta güvendiğim iki şey vardır. Biri her sabah aynaya baktığımda gördüğüm, diğeri de gökyüzüne bakıp göremediğimdir. Siz kendinizi bazen ne kadar planlarsanız planlayın, ne kadar cevapları ezberlerseniz ezberleyin hayat size aynı soruları sormuyor. O yüzden kendinize güvenin, korkmayın, girişiminizi hayata geçirmek için azmedin.? Yorgancılar, yeniden başlamayı reddeden, iş beğenmeyen ya da başladığı işi sahiplenmeyenlerin, bütün kıymetli özelliklerini heba edeceği uyarısında da bulundu.

?GİRİŞİMCİLİKLE İŞSİZLİĞİN DE ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ'

Ender Yorgancılar, kendi iş ve sosyal yaşamından örnekler verirken gevreğin tabladan simit sarayına girmesini, Gaziantep'te Serpil Karuserci'nin belediyeden emekli olduktan sonra iş hayatına atılıp 70 ülkeye gelinlik ihraç etmesini ve KFC gibi uluslararası alandaki başarı öyküsünü de üniversiteli gençlere anlattı. Araştırmalara göre Türkiye'nin, girişimcilik konusunda özgüveni en yüksek ülkelerden biri olmasına rağmen fırsat tespit etmede alt sıralara düştüğünü dile getiren Yorgancılar, bunun da doğru bilgilendirmenin ve kurumlarla birlikte devlet desteğinin önemli olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi. ?Kalkınma yolunda girişimci sayımızı arttırarak, ülkemizin yapısal sorunu olan işsizliğin de önüne geçebiliriz.? tespitinde bulunan Yorgancılar e-ticaret, lojistik ve dayanıklı gıda üretimi alanlarında girişimciliğin önünün çok açık olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber