Güzel havayı fırsat bilen Adanalılar, mesire yerlerine akın etti

Adana'da güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, mesire ve eğlence yerlerine akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir merkezinden geçen Seyhan Nehri'nin çevresindeki park ve bulvarlar piknik yapmak isteyen ailelerle doldu. Nehir üzerindeki tarihi Taşköprü'den başlayarak, Zübeyde Hanım Parkı, Merkez Park, Adnan Menderes Bulvarı, Sevgi Adası, Çatalan Köprüsü çevreleri, kurbanlık etlerden pişirilen kebaplarla duman altı oldu. Mangal keyfinden sonra anne ve babalar, çocukları ile top ve benzeri oyunlar oynayarak vakit geçirdi.

Seyhan Baraj Gölü'nde ise kadın, erkek, çocuk, balık tutmanın heyecanını yaşadı. Tekne ile tur atan bazı vatandaşlar sıcak günde serinlemeye çalıştı. Birçok vatandaş, göl kenarındaki banklarda çayını yudumlayarak, dinlendi. Lunaparkta ise çocuk ve gençler bindikleri oyun araçlarında gönüllerince eğlendi. Adnan Menderes Bulvarı'nda nostaljik gezintiye çıkmak isteyenler ise faytonu tercih etti. Çocuklar Merkez Park içinde gezi amaçlı kullanılan Toros Ekspres adlı traktör trene de yoğun ilgi gösterdi.

Çocukları ile Menderes Bulvarı'na piknik yapmaya gelen Ahmet Kaya, eski bayramların manevi derinliğinin günümüze yansımadığını söyledi. Canlı bir bayram havasının olmadığını ifade eden Kaya, ?Eskiden bayramlarda ziyaret için dört gün insanlara yetmezdi. Daha fazlası istenirdi. Şimdi ise dost, akraba ziyareti ortadan kalkmış. Daha çok piknik ve benzeri yerler gidilmek isteniyor. Böyle bayram mı olur? Bayramlar, Allah'ın kullarını af ettiği zaman dilimleridir. Burada öyle bir şey yok. Nefsi azgınlaştırma adına her şey burada. Çevredeki piknik masalarında uygunsuz içecekler var. Maalesef gerçek bayram ruhu yok. İstisnalar kaideyi bozmaz ama fakir fukarayı az düşünüyoruz. Herkes mangal yapma derdinde.? şeklinde özeleştiri yaptı.

Dinlenme alanına ailesiyle gelen Mehmet Yılmaz da eskiden bayramların ziyaretlerle geçtiğini, fakat günümüzde daha çok ?tatil amaçlı' düşünüldüğünü dile getirdi. Yılmaz, geleneklerin yavaş yavaş kaybolmasından yakındı. Fatih Yılmaz ise bayramın Çukurova'nın en güzel mevsimine denk geldiğine işaret etti.

Gaziantep'ten Adana'ya dostları ile bayramlaşmaya gelen Burhan Özergin de Adana'nın damak zevkini çok beğendiğini bildirdi. Turan Acı ise bayramın iyi geçtiğini, fakat çevrede temizliğin yapılmadığını hatırlattı.

Vatandaşların mesire alanlarındaki masaları kırdığını ve etrafı kirli bıraktığını aktaran Acı, ?Belediye yeterli denetlemeleri yapacak, aileler ise çevreyi temiz tutacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber