İstanbul'da hakkında rüşvet iddiası bulunan 750 trafik polis bu yıl trafik hizmetlerinden çıkarılarak başka branşlara kaydırıldı.

Haber Giriş : 27 Ekim 2003 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da hakkında rüşvet iddiası bulunan 750 trafik polis bu yıl trafik hizmetlerinden çıkarılarak başka branşlara kaydırıldı.

Trafik hizmetlerinde rüşvet iddialarının artması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul'da görev yapan trafik polislerinin büyük bölümünü değiştirmeye hazırlanıyor. İstanbul'da hakkında rüşvet iddiası bulunan 750 trafik polis bu yıl trafik hizmetlerinden çıkarılarak başka branşlara kaydırıldı. Genel müdürlük, İstanbul'daki 2 bin 700 trafik polisinin büyük bölümünü 3 yıl içinde rotasyona uğratmayı planlıyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, genel müdürlükten, rüşvete bulaşan polislerin trafik kadrosundan çıkarılmasını önerdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Cerrah'ın rotasyon talebine olumlu yaklaşması ile birlikte geçtiğimiz aylarda İstanbul'da hakkında rüşvet iddiaları bulunan 750 polis, trafik hizmetlerinden genel hizmetlere kaydırıldı.

İstanbul'da trafik polisliğinin dışında görevlere kaydırılan 750 polisin yerine, 250 yeni emniyet görevlisi ile Çevik Kuvvet gibi zorunlu hizmet süresini dolduran 500 polis verildi. 750 yeni trafik polisi Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Başkanlığı'nda aldıkları eğitimlerinin ardından yeni görevlerine başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü önümüzdeki yıl da İstanbul'da görev yapan 750 polisin daha görev yerini değiştirmeyi planlıyor. 3 yıl içinde İstanbul'da görev yapan trafik polislerinin neredeyse tamamını değiştirmeyi hedefleyen Emniyet Genel Müdürlüğü, bu uygulama ile İstanbul'da bir çeşit ?rotasyon? sistemini yerleştirmeye çalışacak. Genel Müdürlük, İstanbul'daki trafik hizmetlerinde rotasyon sistemini denemeye alırken, birçok trafik polisinin de vazifelerinin ağır olduğu gerekçesiyle farklı görev istediği öğrenildi. Trafik polislerinin rüşvet hadisesi son olarak geçen ay işlenen bir cinayet ile yeniden gündeme gelmişti. İstanbul Şişli'de yaşanan cinayette genç bir trafik polisi, rüşvet aldıklarını öne sürdüğü diğer 2 meslektaşını kendisine karşı komplolar kurduğu gerekçesiyle vurarak öldürmüştü.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin geçen yıl yaptırdığı rüşvet araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koymuştu. Araştırmaya göre, Türkiye'de rüşvet uygulamasının en yaygın olduğu kurum trafik polisliği. Trafik polisini sırasıyla gümrükler, vergi daireleri, tapu daireleri, emniyet, belediyeler, hastaneler, mahkemeler, sosyal güvenlik kuruluşları, okullar, köy hizmetleri, sağlık ocakları, telefon idareleri ve PTT izliyor. Araştırmada, ?Trafik polisi ve gümrükler kadar olmasa da, vergi daireleri, tapu daireleri, emniyet ve belediyeler de rüşvet bakımından en kirlenmiş kurumlar olarak algılanmaktadır.? tespiti yapılmıştı. Görüşülen kişilerden dörtte üçünün rüşvetin Türkiye'nin değişmez bir gerçeği ve bir tür bahşiş olarak görülmesine karşı çıktığı belirtilirken, 18?24 yaş arası gençlerin bu yolsuzluk türü karşısında daha hoşgörülü tutum aldığına dikkat çekilmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber