Mevsimlik işçilerinin barınma problemi prefabrik konutlarla çözülüyor

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir Alpu'da mevsimlik işçileri ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çadırlarda kalan işçilerle görüşen Vali Koçdemir, 800 kişinin barınma probleminin çözümü konusunda çalışma başlattıklarını söyledi. İşçiler ve aileleri de, Eskişehirli vatandaşların kendilerine saygı gösterildiğini belirterek, birlik ve beraberlik içinde yaşadıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Eskişehir'in Alpu İlçesinde her yıl nisan ayında gelip kasım ayında memleketlerine dönen yaklaşık 800 civarında mevsimlik işçi çalışıyor. Çoğunlukla Şanlıurfa'dan gelen işçiler, hasat mevsiminde tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlıyor. Kurban Bayramı dolayısıyla doğu illerinden Eskişehir'e gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya gelen Eskişehir Valisi Koçdemir, işçilerin bayramlarını kutladı. Koçdemir'e Alpu Kaymakamı Muhammet Emin Güngör ve Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş eşlik etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Koçdemir, mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi.

Vali Koçdemir'e yoğun ilgi gösteren işçiler, Eskişehir'de saygı gördüklerini söyledi. İşçiler tek sorunlarının barınma olduğunu belirterek, ?Yaklaşık 15 senedir Eskişehir'e çalışmak için geliyoruz. Kaymakamımız ve belediye başkanımız bize sahip çıkıyor. Vatandaşlar da bize saygı gösteriyor. Tek isteğimiz barınma sorununun çözülmesidir.? ifadelerini kullandı.

İşçilerin sorunlarını dinleyen Vali Koçdemir, bayram müjdesi verdi. Tarım işçilerinin barınma sorunu için prefabrik mekanları kullanmayı düşündüklerini belirten Koçdemir bu konudaki çalışmaların başladığını açıkladı. Yıllardır çadırlarda kalan işçiler bu haberden dolayı büyük memnuniyet duyarken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber