Abant Tabiat Parkı her mevsim ilgi odağı

Ankara ve İstanbul arasında geçiş güzergâhında bulunan, doğal güzellikleriyle ünlü Bolu Abant Tabiat Parkı, her mevsim tatilcilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'nun eşsiz güzelliklerinden biri olan Abant Tabiat Parkı dört mevsim boyunca yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor. İstanbul ile Ankara arasında geçiş güzergâhında ve Bolu'ya 40 kilometre mesafede bulunan Abant Tabiat Parkı, fotoğraf tutkunlarının, aileleri ile şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin gözdesi olmuş durumda.

Hafta sonları kapasitesinin çok üstüne çıkan parkta bulunan otellerin doluluk oranı yılın dört mevsimi yüzde 75'lerin üzerinde. Fayton ile göl turu, at binme, fotoğraf çekme, doğa ile iç içe sabah yürüyüşü ve mangal keyfinin bir arada yaşanabildiği parkın doğal güzelliğinin kaybolmaması için Orman Muhafaza ekiplerince 24 saat denetim yapılıyor.

Abant Tabiat Parkı; Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2009 yılında Davos'taki 'One minute' çıkışının ardından özellikle Arap turistlerin akınına da uğruyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber