Cumhuriyet Parkı, Cumhuriyet Bayramı yıl dönümünde hizmete girdi

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'nde yaptırılan, Cumhuriyet ve Tekke mahalleleri sınırları içinde bulunan Cumhuriyet Parkı hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parkta bulunan Cumhuriyet ve Tekke Mahallesi muhtarlık binaları da törenle hizmete girdi.

Davul zurna eşliğinde mahalle girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mahalle sakinleriyle tokalaşıp selamlaştı. Açılış konuşmasını yapan Tekke Mahallesi Muhtarı Recai Dilbaz ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İsmail hakkı Alkaş, mahallelerine yapılan hizmet için belediye başkanına teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugünün mutlu bir gün olduğunu, Cumhuriyetin 89. yılını coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başkan Kocamaz, ?Bundan 89 yıl önce yüce önder Atatürk'ün önderliğinde bu vatanın evlatları bu kutsal topraklara yabancı devletlerin çizmesinin basmasına tahammül göstermediler; kanları, canları pahasına büyük bir mücadele verdiler ve bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu toprakları bizlere kanlarıyla, canlarıyla emanet ettiler. Bizim işimiz aslında onlardan çok daha kolay. Biz Aziz Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinde ve 10. Yıl Nutku'nda belirttiği gibi bu vatana sahip çıkma mecburiyetindeyiz. Bu vatana geçmişten bu yana hor bakan, kem gözle bakan dahili ve harici düşmanlar hep olagelmiştir. Ama bugün aynı şekilde ülkenin bir bölgesini bu topraklardan, bu vatan parçasından koparabilmek için gayret gösteren hainler mevcuttur. Bizler, her zamankinden daha fazla dayanışma içerisinde olmaya, birlik ve beraberlik içerisinde olmaya, bu vatana sahip çıkmaya, milletin birliği vatanın bölünmezliği anlamında dik duruş göstermeye mecburuz. Yine Aziz Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde belirttiği gibi ?Ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet hatta ihanet içerisinde bulunabilirler.' dediği gibi, bu ülkeyi yönetenler geçmişte de dönem dönem bu gafleti göstermiştir. Bugün de yarın da göstermemesi için hiçbir sebep yoktur.? dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Parkı, Tekke ve Cumhuriyet mahalle muhtarlık binaları, yapılan dua ve kesilen kurbanların ardından açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber