Cumhuriyetin kuruluşunun 89.yıl dönümü Artvin'de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü Artvin'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Vali Necmettin Kalkan'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.

Kutlamalara daha sonra Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle devam edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Vali Kalkan'ın beraberindeki Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç ve Belediye Başkanı Emin Özgün ile halkın bayramını kutladı.

Vali Kalkan, yaptığı konuşmada, ülke genelinde olduğu gibi Artvin'de de Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını belirterek, "89 yıl önce nasıl bir coşku yaşanmışsa, bugün de aynısını hala yüreklerimizde hissediyoruz. Bu coşkuyu yaşamamızın en önemli nedeni, milletin iradesine dayalı bir rejim olan Cumhuriyetin ilan edilmesi ve artık millet iradesinin yönetime yansımasıdır" dedi.

Bu zaferin hiç kolay kazanılmadığına dikkati çeken Vali Kalkan, şunları kaydetti:

"Birçok cephede vatanın bağımsızlığı için fakru zaruret içinde yıllarca süren savaşlarda milletimiz, kahramanca mücadele etmiştir. Sadece Çanakkale Savaşları'nda 250 bin evladımızın şehit olduğunu düşünürsek, bu milletin vatanı, dini, istiklal ve hürriyeti için ne kadar büyük fedakarlıkta bulunduğunu çok daha iyi anlayabiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca milli iradenin, millet iradesinin kuvvet ve üstünlüğüne, onun mucizevi karakterine inanmış, lider niteliğini hep muhafaza etmiştir. Bu mutlu günde Büyük Atatürk'ü, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, 21. yüzyılın Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz için daha mutlu ve parlak olmasını diliyorum."

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kalkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Garnizon Komutanı Dalgıç ve Belediye Başkanı Özgün tarafından verildi.

Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından gerçekleştirilen geçit töreni ile sona erdi.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber