Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın imzaya açıldığını bildirdi.

Haber Giriş : 27 Ekim 2003 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın imzaya açıldığını bildirdi.

Çiçek, yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, TBMM'ye sevk edilecek ve TBMM gündeminde bulunan kanun tasarılarının görüşüldüğünü belirtti.

Çiçek, TBMM'nin ilk toplantısında mali yönetimi disiplin altına almayı amaçlayan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Tasarısı, batık bankalara ilişkin tahsilatın hızlandırılmasına imkan sağlayan Bankalar Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın öncelikle çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Toplantıda, Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı'nın da görüşüldüğünü ifade eden Çiçek, bu tasarının kamu yönetiminde reform niteliği taşıdığını söyledi.

Çiçek, tasarının, uzun bir komisyon çalışmasından sonra iki defa da Bakanlar Kurulu'ndaki çalışma toplantısında gündeme geldiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de bilgisine sunulduğunu kaydetti.

Tasarıya bugün son şeklinin verildiğini söyleyen Çiçek, bu hafta Perşembe veya Cuma günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veya görevlendireceği bir bakanın, tasarı hakkında detaylı bilgi vereceğini bildirdi. Çiçek, tasarının imzaya açıldığını belirtti.

Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de toplantıda, Üniversitelerarası Kurul ile yeni Yükseköğretim Yasa Taslağı'yla ilgili çalışmalar konusunda varılan mutabakat hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Toplantıda, İmar Bankası mudileriyle ilgili konunun da değerlendirildiğini ifade eden Çiçek, bu konu ile ilgili teknik çalışmaların son noktaya geldiğini, bir iki günlük çalışmanın ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, kamuoyuna bilgi sunacağını ifade etti.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber