72'lik atlet madalyaya doymuyor

İlerleyen yaşına rağmen katıldığı yarışmalarda birinciliği kimseye kaptırmayan Mersinli veteran milli Atlet Hasan Kınalı (72), sayısını hatırlamadığı madalya ve kupalarına bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılacağı yarışmalara çoğunlukla Toroslar ilçesine bağlı Ayvagediği beldesinde çalışan ve camiada ''Toros Ekspresi'' lakabıyla tanınan Kınalı, 28 Ekim'de İstanbul Zeytinburnu Belediyesi'nce düzenlenen ''4. Cumhuriyet Kupası''nda Erkekler 70-74 grubunda finiş çizgisini ilk geçen isim oldu.

Veteran atlet Kınalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizme 22 yıl önce başladığını belirterek, bugüne kadar katıldığı bir çok yarışmadan dereceler elde ettiğini söyledi.

Kazandığı madalya ve kupaların sayısını hatırlamadığını ifade eden Kınalı, ''İstanbul'daki yarışmada Çukurova'yı ben temsil ettim. Rakiplerimi geçmekte hiç zorlanmıyorum. Ölene kadar spor yapıp, insanlara sporunun yaşının olmadığını göstermeye devam edeceğim'' dedi.

Kınalı, sponsor sıkıntısı nedeniyle emekli maaşını müsabakalara gidip gelirken harcadığını belirterek, ''Bir sponsor bulmak istiyorum. Bana sponsor olacak kişiye, madalya ve kupalarımı armağan edeceğim. Bu noktada en büyük hayalim kentin takımı olan Mersin İdmanyurdu'nun formasını giyebilmek'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber