Eşme'de rüzgar çatıları uçurdu

Uşak'ın Eşme ilçesinde gece geç saatlerde sağanak yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar bazı evlerin çatılarını uçurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstasyon Mahallesi'nde bulunan Galip Çetin İlköğretim Okulu çevresindeki 2 evin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Yaklaşık 20 evin çatısı da zarar gördü. Eşme'de gece saat 03. 00 sıralarında etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgar maddi hasara neden oldu. Gece geç saatlerdeki şiddetli rüzgar nedeniyle çatılardan uçan malzemeler park halindeki otomobillere de zarar verdi. Rüzgar nedeniyle enerji nakil hatlarında da zarar gördü. Yaklaşık bir saat süren sağanak yağmur ve rüzgar sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Hava aydınlanınca oluşan zarar ortaya çıktı. Çatıları uçan vatandaşlar gece etkili olan sağanak yağmurla birlikte gelen rüzgardan olumsuz etkilendiklerini ifade etti. Gök gürültüsü ile birlikte oluşan rüzgarı ilk önce deprem zannettiğini ifade eden bazı vatandaşlar ise yaralanan kimsenin olmamasına sevindiklerini kaydettiler. Sabah saatlerinde çatıların uçtuğu bölgede inceleme yapan Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım ise vatandaşlarla sohbet etti. İlçenin sadece bir bölgesinde rüzgar nedeniyle olumsuzluların yaşandığını belirten Yıldırım, "Gece o saatte ayakta olan bazı vatandaşlarımız mini bir hortum yaşandığını öne sürdü. Çatıların sadece bir bölgede uçmuş olması bu olasılığı güçlendiriyor. İki evin çatısı tamamen uçmuş bazı evlerin çatıları ise kısmen zarar görmüş. Enerji nakil hatları da zarar görmüş. Çatılardan uçan

malzemelerde park halindeki bazı otomobillerin üzerine düşerek hasara yol açmış. Tek tesellimiz can kaybının ve yaralanan hiç kimsenin olmaması" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber