Uluslararası Karadeniz Kalkınma Kurultayı Rize'de yapılacak

Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) Genel Başkanı Murat Karayalçın, 4. Karadeniz Kalkınma Kurultayı'nın 31 Ekim?1 Kasım tarihlerinde Rize'de düzenleneceğini bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Karayalçın, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, kurultay hakkında bilgiler verdi.

Kurultayda Doğu Karadeniz Kalkınma Planı (DOKAP) ile bölgesel kalkınma planlarının işleneceğine dikkat çeken Karayalçın, ?KÖK Derneği, Karadeniz illerinin kültürel değerlerini korumak, geliştirmek, zenginleştirmek, bu illerin ekonomik gelişmesini bir bütün halinde ele almak, illerin doğal zenginliklerini korumak, hemşehrilik duygularını geliştirmek, bölgenin yetişmiş ve başarılı insan gücünden yararlanmak adına kurulmuştur. Bugüne kadar Samsun, Trabzon ve Kastamonu'da Karadeniz'in sorunlarını ele alan üç farklı kurultay düzenledik. Rize'deki kalkınma kurultayına uluslar arası bir boyut kazandırmaya çalışmaktayız. Zaman içinde Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek ve bu yolla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün halk katmanları ile yakın ilişki kurmasına katkıda bulunabilmek düşüncesindeyiz.? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı kurultay, 31 Ekim?1 Kasım tarihleri arasında İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber